5 reguli pentru micsorarea porilor

 

Porii sunt un „dar” genetic, iar cu vârsta tind să se mărească. Dincolo de aspectul lor inestetic, porii uriaşi înseamnă şi un pericol mai mare pentru ten (sebumul secretat absoarbe praf, transpiraţie, urme de machiaj, etc., dând naştere coşurilor şi acneei). Îţi recomandăm câteva remedii eficiente pentru a face porii să se „strângă”:

 

1.Stimulente pentru ten

Produsele care stimulează producţia de colagen şi elastină (aici intră şi vitamina C, antioxidantul de care pielea frumoasă este dependentă)  împiedică oarecum pielea să se întindă, ceea ce înseamnă, automat, că nici porii nu se măresc într-un ritm atât de rapid. Chiar dacă nu vezi rezultate pe loc, te asigur că ne vei mulţumi peste zece ani!

 

2.Exfoliere zilnică

Acumularea de celule moarte poate fi o cauză a măririi porilor, din cauză că aceştia stochează cantităţi tot mai mari de sebum sub bariera de pielea uscată. Nu agresa pielea cu scrub-uri sau accesorii dure, foloseşte soluţii de curăţare pe bază de acizi alfa-hidroxizi, care curăţa delicat pielea.

 

3.Evacuarea sebumului

Pentru ca porii să fie curăţaţi bine fără să fie nevoie de intervenţii agresive (apăsare, stoarcere, frecare, etc.), stimulează deschiderea lor prin expunerea la abur. Pune apă fiartă într-un bol nu mai mare decât faţa ta şi stai deasupra lui 5-7 minute, sub un prosop. Foloseşte un produs de curăţare pentru potrivit tipului tău de ten şi apoi continuă cu o solţie astringentă – zeama de lămâie are rezultate excelente, dar ustură cam tare. Apoi, clăteşte-ţi faţa şi închide porii ( e un fel de-a spune, ei nu se închid complet) cu un cub de gheaţă.

 

4.Mască săptămânală

Dacă eşti adepta măştilor homemade, poţi încerca o combinaţie între suc de roşii proaspete, aloe vera şi tărâţe de ovăz. Amestecă totul în blender şi pune masca pe faţa curată timp de zece minute.

 

5.Machiaj prietenos

Atunci când îţi alegi produsele de machiaj, dar şi de îngrijire (aici intră obligatoriu şi crema de protecţie solară), caută pe etichete specificaţia „non-comedogen”; numai aşa poţi fi sigură că măcar cosmeticele se vor ţine departe de pori. Produse pentru micşorarea porilor? Ceea ce trebuie să ştii este că ele nu tratează problema, ci o remediază doar temporar şi vizual, adică reduc… aspectul, nu volumul. Foloseşte-le înainte de a te machia sau optează pentru o bază de machiaj, care să netezească suprafaţa pielii.

 

Şi tu ai porii cam prea… vizibili? Asta e, nu suntem toate perfecte! Dar cu sfaturile de mai sus, cu siguranţă vei prinde mai mult curaj la… prim-planuri! 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.