5 reguli pentru exfolierea perfecta a buzelor

Iata sfaturile
make-up artistului Tamara Palumbo pentru o exfoliere a buzelor ca la carte.

Pentru inceput, curata-ti buzele cu un demachiant pentru zona ochilor. Acesta este conceput special pentru a indeparta cu delicatete urmele de creion/ tus, deci va dizolva pigmentul de pe buze fara a le usca.

Pasul 1

  • Exfoliaza-ti buzele cu o periuta de dinti umezita, timp de 30 de secunde, prin miscari circulare. Astfel scapi de celulele moarte si stimulezi circulatia sangelui pentru ca buzele sa para si mai „pline”.

Pasul 2

  • Tapoteaza-ti buzele pentru a le usca, apoi hraneste-le din belsug cu un balsam ca Nivea Lip Care Fruity Shine Strawberry (7,65 lei). Lasa-l sa actioneze vreo 10 minute, ca pe o masca, pentru a hidrata buzele in profunzime.

Pasul 3

  • Indeparteaza surplusul de balsam prin presarea unui servetel, pana ce buzele devin nelipicioase, dar bine hidratate. Ceea ce urmeaza sa aplici adera mai bine pe o suprafata neteda (nici umeda, nici deshidratata).

Pasul 4

  • Defineste-ti buzele cu varful unui creion pentru pigmentare (cauta lip stain/ tint) – acesta adauga multa culoare, dar nu se transfera de pe buze; incearca Max Factor Lipfinity Lasting Lip tint (43 lei). Cu cat te apropii mai mult de margine, cu atat vei crea impresia unor buze mai voluminoase.

Pasul 5

  • Inclina creionul si umple conturul buzelor, trasand linii prelungi, uniforme. Odata ce culoarea s-a uscat, aplica un balsam/ gloss hidratant pentru a o „sigila” – incearca Bourjois Effect 3D Gloss Concentré hidratation 8h (42 lei).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.