5 pacate ale ingrijirii tenului

 

  •  
    Mergi la somn machiată. Oricât de obosită ai fi, nu sări peste ritualul de curăţare a tenului înainte de culcare. Chiar dacă nu ai avut machiaj, tot este necesar să îţi cureţi faţa. Dar dacă îţi fac plăcere punctele negre şi coşurile, fii comodă în continuare. Porii tăi îţi vor ”mulţumi” pentru tratamentul la care îi supui.

 

 

  • Nu îţi cureţi pensulele de machiaj. Aceasta este o sarcină pe care o vei sări mai des decât îţi permiţi. De dragul tenului tău trebuie să îţi cureţi pensulele în mod regulat lunar sau dacă nu, să îţi cumperi altele noi.  Poţi să foloseşti în această privinţă demachiant sau apă caldă cu şampon.
  • Nu te hidratezi. Şi mă refer aici la ambele tipuri de hidratare, atât interioară –să bei lichide- cât şi exterioară – să foloseşti creme.  Alege una care se potriveşte tipului tău de ten dar şi sezonului în care eşti. Pielea ta are nevoie de hidratare permanentă pentru un look sănătos.

 

 

  • Uiţi de gomajul facial. Oricât de neplăcut sau inutil ţi-ar părea acest pas, este absolut necesar. Exfolierea săptămânală te ajută să ai pielea netedă şi fină pentru că scapi de celulele moarte şi de unele dintre punctele negre. Nu uita după să îţi închizi porii cu ajutorul loţiunii tonice şi să te hidratezi.
  • Nu te speli pe faţă. Ai impresia că dacă te demachezi seara este de ajuns pentru a avea o piele curată, însă gândeşte-te de câte ori îţi atingi faţa în mod involuntar, cu mâinile murdare. Şi chiar şi după demachiere este recomandat să înlături resturile cu un spălat cu apă călduţă.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.