5 noi ingrediente în produsele de îngrijire a părului

Noile formule de îngrijire a părului includ ingrediente au făcut „carieră” în produsele destinate tenului.

În esență, nu e chiar descoperirea secolului… În fond, scalpul, baza părului, este tot piele, și este firesc să ai grijă de aceasta în aceeași măsură în care îți îngrijești tenul. Este argumentul care stă la baza noii generații de produse pentru păr, în care vei regăsi aceleași ingrediente care-ți fac pielea să strălucească de sănătate. Probioticele, vitamina C, colagenul și alte ingrediente „vedetă” în formulele de skincare sunt acum în produsele de îngrijire a părului.

Acid hialuronic. 

Deshidratarea e sursa tuturor problemelor părului nostru: aspect tern, fire subțiate, rupere ușoară. Un produs pentru păr bogat în acid hialuronic, ingredient capabil să rețină de 1000 ori greutatea sa în apă (analizează eticheta produsului: cu cât are mai mult acid hialuronic, cu atât este mai sus pe lista compușilor din formulă) ar putea fi soluția pentru ca părul tău să-și recapete vitalitatea. Aplică o mască cu acid hialuronic de două-trei ori pe săptămână. De asemenea, își poți formula chiar tu produsul de hidratare intensă, adăugând  în balsamul de păr (preferabil unul fără clătire) un serum facial cu acid hialuronic pur, chiar dacă acesta nu este destinat aplicării pe păr.

Colagen.

Colagenul este un ingredient din ce în ce mai popular în industria părului; vedeta ingredientelor pentru un ten tânăr și ferm, colagenul poate fi salvarea părului tău. Și podoaba capilară îmbătrânește, devenind din ce în ce mai uscată, mai poroasă și mai degradată. Suplimentele alimentare cu colagen precizează și beneficiile acestuia în sănătatea părului, însă acesta a fost recent inclus și în formulele tratament pentru păr, dar și în produse de îngrijire zilnică. Și bine au făcut, pentru că un balsam îmbogățit cu colagen, folosit la fiecare spălare (alternat cu o mască) poate scădea câțiva ani din viața părului degradat.

Acid salicilic.

Deși menirea șampoanelor este aceea de a curăța părul și scalpul, multe formule de curățare conțin adesea ingrediente care împiedică pielea să respire (siliconi, sulfați, etc.) care pot în urmă reziduuri ce îngreunează circulația sângelui către foliculul de păr. Inspectează eticheta șamponului tăi și alege formule care să nu conțină aceste chimicale inutile pentru părul tău. În schimb, caută formule îmbogățite cu acid salicilic; probabil că știi destule despre efectul acestui ingredient asupra coșurilor, dar ți-a trecut prin minte că poate fi un bun remediu pentru scalp? În plus, susține reînoirea celulară, scăpându-te de excesul  de sebum.

Probiotice. 

Echilibrul între bacteriile bune și cele rele pe pielea ta este cheia tenului perfect. Ei bine, și scalpul tău are un microbiom. Ce se întâmplă când acesta se dă peste cap? Așteaptă-te la mâncărimi, descuamarea scalpului și iritații. Printre altele…. Produsele doldora de chimicale cu potențial iritant vor agrava situația. Prezența probioticelor în produsele de îngrijire a părului îmbunătățește, se pare, atât aspectul cât și rezistența părului, stimulând totodată și imunitatea scalpului prin reglarea microflorei acestuia. Un microbiom bacterian în echilibru echivalează cu un scalp sănătos și un mediu optim pentru creșterea optimă a părului.

Vitamina C.

La fel ca în cazul celorlalți acizi, și acidul ascorbic – cunoscut drept Vitamina C, poate acționa ca un agent de curățare, atunci când se regăsește într-un șampon. Iar un păr curat îmbunătățește capacitatea de absorbție a ingredientelor hidratante din măști și balsamuri, ceea ce îl face mai moale, suplu și rezistent la rupere. totodată, este știut faptul că radicalii liberi favorizează apariția ridurilor și petelor pe piele, iar în ceea ce privește părul, oxidarea cauzată de radiațiile UV dăunează fibrei capilare. Antioxidanții precum vitamina C pot ajuta părul să se protejeze de daunele externe și să facă față cu brio tuturor provocărilor la care acesta este supus (vopsit, coafat la cald, strâns în coadă).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.