5 motive pentru care trebuie sa ai grija de decolteu

Cât de multă atenție îi oferi decolteului tău? COSMO ți-a pregătit 5 motive care te vor convinge să îl îngrijești mai mult.

Cel mai probabil ai început să ai grijă de tenul tău când erai prin liceu, iar acum ești maestră la asta, dar câtă grijă ai de decolteu? Multe femei tind să uite de zona aceasta, deși este foarte importantă! Iată de ce ar trebui să o îngrijești mai mult:Decolteul este de cele mai multe ori una din primele zone care arată că îmbătrânești. „Cea mai mare parte a daunelor provocate de soare în copilărie, adolescență și până la 30 de ani se află în zona decolteului”, spune Dr. Philippa Lowe, dermatolog. Pielea din zona gâtului și a pieptului este foarte subțire, conține mai puține glande sebacee și melanocite limitate, astfel încât tenul tău poate arăta încă tânăr și proaspăt, dacă ai avut grijă de el, însă decolteul îți va da de gol vârsta.

Dacă sari peste FPS nu poți da timpul înapoi. Cum am spus, zona aceasta este foarte expusă la soare, deci este necesar să folosești mereu o cremă cu FPS când gâtul și pieptul nu sunt acoperite. Da, chiar și dacă nu e soare putenic afară! Razele nocive pot ajunge la tine și când e înnorat afară.

Pielea din această zonă are nevoi speciale. Decolteul necesită o îngrijire deosebită! Încearcă pe cât posibil să folosești creme și loțiuni fără parfum. De asemenea, există anumite creme special create pentru această zonă, care sporesc elasticitatea și reduc ridurile.

Bătrânețea nu e plăcută. Gravitate + daune provocate de soare + stres + vârsta înaintată = pielea își pierde susținerea foarte rapid în zona decolteului. Este necesar să luptăm împotriva îmbătrânirii pielii atât cu creme hidratante, cât și prin consumul a minim 2 litri de apă zilnic.

Poți face riduri de la dormit! Dacă obișnuiești să dormi pe o parte, e posibil să te trezești cu riduri și pe piept. Încearcă să dormi pe spate și, din nou, ai mai multă grijă de această zonă!

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise