5 metode eficiente pentru curatarea tenului

Modalitatea de curăţare a feţei poate să aibă, uneori, efecte negative asupra pielii, din cauze alegerii nepotrivite a produsului şi a tehnicii. Spune-mi ce tip de ten ai ca sa-ţi spun cum să-l pui în lumină! La propriu!

Exfolierea fizică

Orice produs de curăţare ce conţine particule abrazive, fie ele minuscule sau mai mari, presupun aplicarea prin fricţiune în sens circular, executând un masajstimulator în profunzimea pielii şi eliminînd astfel stratul de celule moarte aflate la suprafaţa pielii. Este o metodă potrivită pentru tenul gras sau normal, însă e bine să te limitezi la numărul de utilizări indicate pe eticheta produsului, întrucât excesul ar putea fi agresiv pentru piele. Exfolierea în exces mai poate deshidrata pielea, făcînd-o sensibilă şi iritabilă.

Curăţarea chimică

Produsele încadrate în grupa exfolianţilor chimici conţin în principal acizi (alfa şi beta-hidroxizi, acid glicolic, etc.), a căror funcţionare se bazează pe principiul dizolvării celulelor moarte. Îi vei găsi sub formă de spumă, gel sau cremă de curăţare cu apă, dar şi în măşti şi peeling-uri. Alege varianta asta dacă ai ten acneic, gras sau uscat, dar nu şi dacă ai piele sensibilă.

Peeling-ul cu enzime

Enzimele extrase din fructe sînt extrem de eficiente în înlăturarea pielii uscate, fiind o alternativă bună dacă te fereşti de substanţe chimice, dacă ai ten sensibil sau te ştii alergică la unele ingrediente folosite în produsele de îngrijire a pielii. Printre cele mai populare ingrediente din exfoliantele enzimatice se numără enzimele extrase din fructe cu proprietăţi puternic antioxidante, precum mango, kiwi, ananas, etc.

Microdermabraziunea

Se practică în saloanele de înfrumuseţate, ca unul dintre primii paşi ai tratamentului cosmetic, şi presupune curăţarea profundă a pielii cu substanţe chimice cu micro-particule, având potenţial agresiv pentru ten. Este contraindicată tenului sensibil şi presupune un repaos de machiaj după tratament. Conceptul a fost împrumutat însă şi în gama de produse comerciale; există câteva produse a căror compoziţie şi tehnică de aplicare poate egala procedura folosită în sfera profesională. 

Periajul electric

Ultima modă în materie de îngrijire a pielii, aparatele dotate cu perii rotative reprezintă compromisul perfect între îngrijirea domestică şi cea profesională. Folosite zilnic, împreună cu un produs de curăţare (eventual cu acizi), acestea pot garanta rezultate comparabile cu cele obţinute în urma tratamentelor în saloane.  Nu au contraindicaţii, fiind extrem de delicate cu tenul, însă reprezintă o investiţie destul de serioasă!

Tu ce metode de curăţare a tenului foloseşti? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.