5 mesaje de la corectorul tau

De câte ori n-ai dat greş în alegerea unui produs de machiaj? Eh, asta e, cumperi altul… Dar nu la fel de resemnată eşti atunci când e vorba de fondul de ten sau corector, întrucât e în joc aspctul pielii tale. Faimosul makeup artist Bobbi Brown decodează, în cartea sa – „Makeup Manual”, cinci dintre cele mai frecvente probleme cu corectorul. 

 

Se adună în pliuri sau riduri

Chiar dacă îl aplici ca la carte, corectorulpentru zona ochilor se adună uneori în pliurile ochilor sau ridurile de expresie, determinându-te să-ţi verifici look-ul frecvent în oglindă, pentru retuş. Bobbi Brown, makeup artistul multor vedete de la Hollywood spune că „secretul este folosirea unei cantităţi suficiente de pudră, corect aplicată. Dacă te zgârceşti, concealer-ul  va ajunge în aceste pliuri.”

Ţi se pare prea gros

Pentru a echilbra textura spongioasă a unui anti-cearcăn sau corector, poţi „regla” din crema pentru conturul ochilor, aplicând mai multă. Sigur, nu trebuie să exagerezi, deoarece rişti să treci în extrema cealaltă, şi corectorul să devină gras sau să se separe pe piele. Păstrează proporţiile, deci!

Este prea deschis…

„Foloseşte un strat extrem de fin de pudră bronzantă deschisă pentru a înviora zona”, propune Bobbi Brown. Dar mai întâi aplică fondul de ten, nuanţa pielii va fi echilibrată, mai ales dacă foloseşti un fond de ten care se adaptează culorii pielii.

… sau prea închis!

Dacă nu l-ai ales în lumină naturală, se prea poate să fi dat greş cu nuanţa corectorului, dar pentru moment (până cumperi unul foarte deschis, cu care să-l amesteci pe acesta, ca să nu iroseşti nimic), aplică peste el puţină cremă de ochi care să se absoarbă rapid apoi pune din nou anti-cearcăn şi corector pe zona respectivă. Fondul de ten va face restul.

Fardul migrează

Te-ai străduit să-ţi machiezi zona ochilor, însă fardul sau mascara au compromis totul! „Foloseşte un demachiant pentru ochi, un beţişor de machiaj sau un bureţel, pentru a înlătura absolut totul de sub ochi”, spune Bobbi Brown, apoi „ia-o de la capăt cu crema de ochi şi las-o să se absoarbă înainte de reaplica orice alt produs de machiaj.”

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.