5 lucruri pe care trebuie să le știi despre oja semipermanentă

Oja semipermanentă este din ce în ce mai îndrăgită și preferată de toate femeile. Însă ce este așa special la oja semipermanentă? Manichiura cu ojă semipermanentă a devenit în ultimii ani, cu siguranță, una dintre cele mai purtate tipuri de manichiură. Popularitatea sa a crescut în mod deosebit când a făcut dovada rezistenței în timp, rezistență similară cu cea a gelului. Dar care sunt aspectele de care trebuie să ținem cont atunci când realizăm o manichiură cu oja semipermanentă și ce aspecte oferă rezistență manichiurii.

În primul rând, rezistența este asigurată de calitatea bazei pe care o folosim. Desigur, întâlnim mai multe tipuri de baze pe care le putem folosi. Poți opta pentru o bază clasică care are o aderență foarte bună pe unghia naturală. Există de asemenea, formule de bază dense care au o densitate crescută și permit realizarea apexului, adică îmbunătățirea rezistenței și a esteticii unghiei naturale.

Știm despre oja semipermanentă că are o multitudine de avantaje, însă există și dezavantaje în ceea ce privește manichiura cu oja semipermanentă?

Generațiile noi de ojă semipermanentă aduc o mulțime de beneficii. Dacă în trecut rezistența acestui tip de manichiură depindea în mare măsura  de calitatea unghiei naturale și nu era recomandată persoanelor cu unghii moi, în prezent găsim la Cupio baze precum Gum Base sau Rubber Base, baze care pot asigura și pentru aceste persoane o manichiură rezistentă. Pentru persoanele ce preferă manichiura pe unghia naturala putem spune că ojele semipermanente sunt produsul ideal. Dezavantajul ar fi că nu poate să ofere soluții pentru femeile ce preferă unghiile foarte lungi cu forme și arhitecturi deosebite; aplicarea ojei semipermanente este limitată de prezența unghiei naturale și specificul ei.

Ce trebuie să facem pentru a ne întreține manichiura cu ojă semipermanentă?

De la o întreținere la alta, clientele nu trebuie să facă nimic altceva pentru îngrijirea unghiilor, decât să hidrateze pielea cu ulei pentru cuticule. Unghiile nu ar trebui să fie scurtate prin tăiere, ci doar prin pilire. Dacă clientele preferă unghiile mai scurte, e recomandat ca întreținerea să fie facută mai devreme, la 2-3 săptămâni.

Cum îndepărtăm oja semipermanentă de pe unghii?  Putem îndepărta oja acasă cu acetonă?  Care este ce mai sigură metodă?

Oja semipermanentă se îndepărtează prin doua metode sigure: dizolvare cu soluție Soak Off , cu acetonă pură sau prin pilire.

Metoda dizolvării este recomandată pentru aplicarea clasică a ojei și pentru persoanele ce își fac acasă singure manichiura; în cazul aplicării profesionale cu apex la care se folosesc bazele dense și aplicarea de produs este mai consistentă, îndepărtarea se face prin pilire.

Pașii de lucru pentru îndepartarea prin dizolvare sunt :
-se îndepărtează prin pilire luciul Top coat-ului
-se îmbibă o bucățica de vată în Soak Off sau acetonă și se poziționează deasupra unghiei
-se înfășoară fiecare deget în parte în folie de aluminiu și se păstrează oja la înmuiat timp de 10-15 minute
-se îndepărtează foliile și cu ajutorul unui instrument pentru curățarea cuticulei, se îndepărtează resturile de ojă
– se finisează unghiile cu o pilă buffer (fină, de burete)

E recomandat să lași o perioadă de pauza pentru regenerarea unghiilor?

Faptul ca unghiile ar trebui periodic sa fie lăsate să „respire” este un mit. Întreaga cantitate de oxigen de care matricea (rădăcina unghiei) are nevoie este asigurată exclusiv prin fluxul sangvin și in niciun caz din oxigenul ambiental. Componentele din conținutul ojelor nu afectează în niciun fel unghia naturală, așadar nu se pune problema unei pauze necesare pentru regenerarea unghiei.

Acțiunea mecanică a pilei este singura care ar putea afecta placa unghială în cazul în care pilirea se face excesiv. Un profesionist știe însă, cu siguranță să folosească în condiții de siguranță toate instrumentele. 🙂

Întreținerile se pot face continuu și reprezintă o protecție asigurată unghiei naturale. Întreruperea aplicării de ojă semipermanentă este recomandată doar în cazul în care apar anumite afecțiuni sau boli ale unghiei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.