5 lucruri pe care nu le știai despre albirea părului

Fie că nu te temi de albirea părului sau ai face orice pentru a o preveni, iată 5 lucruri interesante despre acest proces natural.

Regula 50-50-50

Știi deja că îmbătrânirea cauzează albirea părului, dar iată ceva interesant: 50% din populație are 50% păr albit la vârsta de 50 de ani.

Părul albește diferit în funcție de etnie

Caucazienii sunt cei care se confruntă prima dată cu această schimbare, iar persoanele roșcate albesc cel mai repede. Urmează apoi asiaticii, iar ultimii sunt afro-americanii. Oamenii de știință nu și-au dat încă seama de ce.

Citește și: Îngrijirea părului: detaliile fac diferența! 

Stresul influențează culoarea părului

Stresul nu te va face să albești peste noapte, dar este implicat în diferite probleme ale pielii sau părului. De exemplu, după ce îți pierzi părul în timpul unui eveniment stresant (cum ar fi chimioterapia), el poate crește apoi într-o culoare diferită.

Stilul de viață este important

Fumatul te poate face să albești mai repede, la fel și deficiența de vitamina B12. Specialiștii recomandă să consumi mai multe alimente pline de vitamine și de antioxidanți, dacă vrei ca procesul îmbătrânirii să fie încetinit.

Părul nu devine gri, ci crește așa

Un fir de păr supraviețuiește între 1 și 3 ani, apoi cade – apoi crește un nou fir. Pe măsură ce îmbătrânești, șansele ca firele noi să fie albe cresc.

Citește și: Cum îți îngrijești părul vopsit 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Karen Springen)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.