5 întrebări pe care sigur ți le-ai pus despre operația de remodelare a nasului și răspunsurile la ele

Operația de remodelare a nasului, denumită în termeni medicali rinoplastie, este cea mai veche intervenție din sfera chirurgiei estetice. Ea este, în același timp, și cea mai populară și solicitată dintre operațiile pe care le fac medicii plasticieni.

Iată care sunt cele mai frecvente curiozități în legătură cu această intervenție și informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.  

  • Cât costă rinoplastia?

Ne-am obișnuit să credem că operațiile estetice au prețuri prohibitive și că numai persoanele cu dare de mână își pot permite o astfel de intervenție. Totuși, odată cu trecerea timpului și odată cu dezvoltarea tehnicilor medicale, operația de remodelare a nasului a început să devină accesibilă pentru un public mai larg. Este suficient să intri pe site-ul acestei clinici ca să te convingi că prețurile sunt mult mai permisive decât cred multe persoane.

Nu uita, însă, că prețul poate să îți indice și calitatea serviciilor unor cabinete medicale. Un cost redus s-ar putea traduce în rezultate care lasă de dorit, așa că nu alege ghidându-te după cel mai mic preț.

  • Cât durează recuperarea?

Recuperarea după o intervenție estetică durează câteva săptămâni. Vei resimți puțină durere, nasul și obrajii se vor umfla și vei observa că zona respectivă are o culoarea vineție. Odată cu trecerea timpului, aceste semne se vor estompa.

După circa șapte zile poți să lucrezi la calculator, poți să te plimbi liniștită și îți poți relua, practic, viața și activitățile curente. Recuperarea completă se poate prelungi pe parcursul câtorva luni, însă ea nu te împiedică de la foarte multe activități. Este, totuși, de la sine înțeles că ar trebui să te protejezi de lovituri în zona feței.

  • Vor exista semne după operație?

După recuperarea completă a zonei, nu vor exista semne ale unei intervenții la nivelul nasului. Nu vei avea parte de cicatrici la nivelul feței. Dacă imediat după operație vei observa numeroase semne ale bisturiului, odată cu trecerea timpului ele se estompează total.

După circa un an de la intervenție, cicatricile vor fi deja foarte greu de observat, dacă operația este făcută ca la carte și de către un adevărat profesionist.

  • Cum îmi dau seama care vor fi rezultatele operației?

Medicul îți poate oferi o idee despre cum vei arăta după operație, pentru că există câteva programe care pot realiza simulări, așa încât să îți dai seama cum îți va sta. Cu toate acestea, trebuie să știi că acuratețea acestora poate să mai dea greș, iar lucrurile vor arăta puțin diferit în viața reală.

După ce medicul îți va face simularea respectivă, cere-i imaginile și mai acordă-ți timp de gândire. Este o operație importantă, care îți va schimba viața, deci nu e cazul să te pripești.

  • Care sunt riscurile acestei operații?

Când este vorba despre intervenții chirurgicale există, în mod automat, și un anumit grad de risc. Medicul îți va face toate analizele necesare pentru a determina dacă operația poate decurge fără probleme, însă nicio operația, nici chiar cea de apendicită, nu este lipsită de riscuri.

Riscurile acestei operații sunt infecția, un ritm foarte lent de vindecare, precum și probleme asociate anesteziei generale. Profesionalismul medicului joacă un rol esențial în diminuarea riscurilor, deci alege-l cu mare grijă.

Rinoplastia poate fi efectuată atât din motive estetice, cât și din motive medicale, în cazul pacienților care suferă de deviație de sept. Indiferent care sunt motivele care te determină să apelezi la ea, cert este că în prezent ea este una dintre cele mai frecvente operații realizate de esteticieni.  

(P) Articol realizat împreună cu clinicazetta.ro

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.