5 greșeli pe care le faci în aplicarea măștii de față

Măștile de față ar trebui să aibă efecte benefice, însă acest lucru nu se întâmplă dacă faci anumite greșeli. Află despre ce e vorba!

Există anumite greșeli care pot scădea eficacitatea unei măști de față. Iată care sunt acestea:Nu îți pregătești fața

Înainte de a aplica o mască de față, trebuie să îți demachiezi și exfoliezi tenul. Acest lucru va permite măștii să intre în piele cum trebuie.

Dacă ai mai mult timp liber, îți recomandăm să stai cu capul aplecat deasupra unui bol cu apă fierbinte timp de 10 minute înainte de aplicarea măștii. În acest fel, porii vor fi deschiși. Dacă nu ai timp, stai 2 minute cu un prosop fierbinte pe față sau aplică masca după duș.

Citește și: 3 măști de față homemade grozave pentru vară

Alegi masca nepotrivită

Masca de față trebuie mereu aleasă în funcție de tipul tău de ten și de problemele acestuia. Dacă ai diferite probleme în diferite zone ale feței, e simplu: folosește mai multe măști! Ai grijă, ele nu trebuie amestecate; aplică-le în același timp, fiecare pe zona sa.

Nu setezi o alarmă

Cel mai probabil și tu aplici masca de față, apoi te apuci de altceva – te uiți la un episod din serialul preferat sau îți ștergi oja de pe unghii, de exemplu. Făcând asta, poți sta cu masca prea puțin sau prea mult. Nu uita să setezi întotdeuna o alarmă, pentru a știi când să cureți masca.

Nu închizi porii

După ce ai curățat bine tenul, spală-l cu apă rece. Acest lucru va ajuta la închiderea poriilor.

Citește și: 5 mățti cu pepene roșu pentru un ten perfect hidratat 

Folosești prea des măști de față

Indiferent cu ce probleme te confrunți, folosește măștile de față după cum scrie pe ambalaj. Mai ales dacă ai tenul sensibil sau ingredientele sunt puternice, pielea ta se poate irita!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.