5 greseli de make-up nevinovate

E adevărat că n-ai nevoie de o diplomă în machiaj pentru a face o figură frumoasă. Dar nici nu trebuie să lași aceste mici scăpări să îți ia fața!

1 Baza e de bază.

Pentru ca tenul să arate cât mai bine după aplicarea fondului de ten, baza pentru machiaj este esențială, aceasta uniformizează suprafața pielii și ajută fondul de ten să se așeze mai bine și să reziste mai mult. Dar, dacă obișnuiești să-ți folosești doar mâinile pentru a-ți aplica produsele pe față, ai grijă să-ți speli mâinile după întinderea bazei cu palmele, pentru a te asigura că fondul de ten aderă mai mult pe față și mai puțin pe palme.Cum sa-ti faci un machiaj ”nude” impecabil

2 Nu ții cont de expresiile feței.

Ți se întâmplă des să constați că, în urma machiajului, cutele de pe frunte sau cele dintre nas și colțurile gurii sunt mai vizibile ca niciodată? Asta se întâmplă pentru că fondul de ten și pudra se adună în exces… în timp ce tu te „strâmbi” la aplicarea creionului/tușului de pleoape, a fardului ori a rimelului. Ca să eviți acest lucru, folosește burețelul de machiaj pentru a șterge surplusul de fond de ten și nu aplica pudra translucidă decât la final, după ce vei fi terminat cu machiajul ochilor.

3 intrebuintari inedite pentru pudra

3 Nu aplici corectorul…

Multă vreme, corectorul – lichid sau solid – se așternea fidel pe direcția cearcănelor, însă rezultatele au fost mereu discutabile. Mai nou, de câțiva ani, make-up artiștii recomandă aplicarea concealerului  în „V”, pornind din colțurile ochilor, cu baza în dreptul nărilor, astfel încât zona corectată să fie acoperită cât mai natural și mai luminos.

4 Nu pot să cred că ignori sprâncenele!

Machiajul corect al arcadelor poate transforma un machiaj banal într-unul spectaculos, care să atragă atenția în zona ochilor, luminând fața și privirea. Și nici măcar nu e atât de complicat: folosește corector pentru a crea conturul extern al sprâncenelor, apoi aplică fard bej perlat sau creion iluminator pe dedesubt, în zona arcuirii acestora.

Ce spun sprancenele tale despre tine

5 Pui fondul de ten într-o lumină proastă.

Atunci când îl testezi pentru a-l cumpăra, dar și atunci când îl aplici pe față acasă, este esențial să te bucuri de lumina naturală a zilei, cea ce care vei avea parte mai toată ziua. Pentru extra-siguranță, cumpără-ți și nuanțele de fond de ten „vecine” – mai deschisă și mai închisă, deoarece pielea poate varia în nuanțe de la o zi la alta, în funcție de schimbările prin care trece organismul, anotimp, etc.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise