5 greseli de ingrijire pe care sa le eviti

Excesul de zel poate avea urmări nedorite! Verifică dacă nu cumva comiţi vreuna dintre micile erori de mai jos, sunt destul de comune! 

Participa la concurs si castiga una dintre cele trei creme lejere de zi Bocassy

Ai puncte negre…

Şi probabil că ţi s-a recomandat sau ţi se pare logic să foloseşti o loţiune puternic astringentă! Eroare! Soluţiile puternic astringente, cu un conţinut ridicat de alcool, nu ajută deloc, ba chiar pot agrava situaţia, deoarece bătătoresc pielea, obturînd porii astupaţi, dând astfel naştere acelor coşuri dureroase, inflamate, sub piele.

Coşuri inexplicabile

Ai folosit cam tot ce există în materie de produse împotriv coşurilor şi acneii, dar situaţia pare să ia proporţii! Trebuie să ştii că multe dintre produsele pe care le găseşti în magazine conţin ingrediente care pot provoca apariţia coşurilor, în loc să o stopeze. Caută produse fără compuşi cu potenţial iritant şi supraveghează-ţi alimentaţia (optează pentru o dietă anti-inflamatorie).

Inelul lui Saturn

Îţi ies coşuri sau te iriţi în principal de jur împrejurul feţei – pe linia scalpului, pe mandibule şi bărbie? Asigură-te că, atunci când îţi speli faţă cu geluri de curăţare, scrub-uri sau ale formula active, clăteşti bine şi marginile ariei pe care ai aplicat respectivele produse. Altminteri, acestea rămân pe piele şi provoacă neplăceri.

Riduri timpurii?

Lăsând la o parte moştenirea genetică, şi ritualul tău de îngrijire are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte instalarea prematură a ridurilor (şi nu e vorba de neglijarea hidratării!). Loţiunile pe bază de alcool sau alte ingrediente menite să degreseze pielea duc la ridarea pielii, mai ales în cazul pielii uscate.

Pleoape lăsate

Lasă-mă să ghicesc: conştiincioasă din fire, îţi faci deseori o  baie facială de aburi. Sigur nu ştiai asta, dar aburul dăunează pleoapelor superioare, aceasta putînd fi explicaţia ridurilor şi a pierderii elasticităţi pielii. De aceea, se recomandă utilizarea unei creme hidratante pentru ochi înainte de expunerea la abur. 

CITEŞTE ŞI: Greseli periculoase pentru frumusetea ta

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.