5 greșeli de frumusețe des întâlnite vara

Cu toatele ne dorim să arătăm excelent vara, la festivaluri, petreceri, concerte, în vacanțe sau la ieșirile în natură cu prietenii. Din păcate, multe femei fac anumite greșeli care pot afecta nu doar aspectul, ci și sănătatea.

Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli de frumusețe din sezonul cald – și cum să le eviți.Nu folosești produse cu SPF de fiecare dată când ieși din casă

Da, o loțiune cu SPF trebuie aplicată chiar și atunci când ieși doar 10 minute până la magazin! Nu e de glumit cu cancerul de piele sau arsurile solare și sigur nu vrei să descoperi prea devreme riduri fine sau pete pigmentare. Alege produse cu SPF ridicat (minim 30) și aplică-le uniform pe toate zonele expuse – inclusiv pe buze. Pentru a evita senzația de piele lipicioasă, optează pentru un produs mai light.

Te fardezi prea mult

Pielea are nevoie să respire, în special în sezonul cald. În aceste luni fierbinți, fă tot posibilul să eviți produsele de machiaj sau să alegi versiuni mai ușoare. Unele femei obișnuiesc să aplice mai des pudră în această perioadă – o mare greșeală! Dacă transpiri sau ai tenul gras, tamponează-te cu un șervețel uscat, nu aplica pudră întruna. Nu doar că produsul va forma linii inestetice și vei arăta de parcă ai o mască pe față, dar cel mai probabil porii vor fi blocați și te poți trezi și cu coșuri.

Nu bei suficientă apă

Frumusețea vine întotdeuna din interior, iar hidratarea este foarte importantă, în special în timpul verii. Asigură-te că bei suficientă apă (sau ceai neîndulcit, limonadă etc) și redu consumul de alcool. Vei fi surprinsă cât de bine poate arăta pielea ta dacă te hidratezi corespunzător.

Nu îți pregăsești pielea pentru bronz

Dacă urmează să te duci la piscină sau la mare, e important să îți pregăsești pielea înainte de a sta la soare. Folosește un exfoliant pe tot corpul, de preferat unul natural – favoritul nostru este un amestec de ulei de cocos și zaț de cafea. Fă apoi un duș și aplică o loțiune de corp light sau sari peste acest pas, dacă simți că pielea este suficient de hidratată în urma uleiului din exfoliant. Dacă e nevoie să te epilezi, fă-o cu cel puțin 24 de ore înainte de a sta la soare, indiferent de metoda aleasă. La final, aplică o loțiune cu SPF ridicat (minim 30) pe toate zonele expuse, cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă.

Nu îți protejezi părul

Și părul poate fi afectat negativ de soare sau de clorul din piscină. Aplică măști hidratante săptămânal, folosește un ulei de păr cu SPF și nu ezita să porți o pălărie de soare – aceasta îți va proteja și tenul.

Vara este un anotimp plin de distracție și relaxare, dar nu uita că ritualul de frumusețe și obiceiurile zilnice trebuie actualizate sau îmbunătățite.

 

 

Sursă foto: iStock

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.