5 greșeli de beauty care te îmbătrânesc

E posibil ca și tu să comiți câteva greșeli de beauty care te fac să pari mai în vârstă.

Așa cum unele chestii pot da timpul înapoi cu câțiva ani, unele dintre opțiunile tale de frumusețe ar putea să te maturizeze (și nu în sensul în care ai vrea!). Am identificat cele cinci greșeli de beauty care-ți pot contrazice vârsta din actul de identitate.

#1 Eroare de machiaj

Toate trucuri acelea de machiaj care te fac să pari mai tânără… mai puțin în cazul tău. Adică, sigur, corectorul acoperă petele și estompează cearcănele, fondul de ten uniformizează nuanța feței, iar pudra fixează de minune. Dar unele formule, cele mate ori foarte dense, de exemplu, pot accentua ridurile și liniile fine. Alege, în schimb, fonduri de ten lichide sau fluide, blush-uri sub formă de cremă sau gel, precum și corectoare lesne de întins.

Și nuanțele alese pentru a-ți colora pleoapele sunt importante, dar mai ales textura acestora: fardurile ușor lucioase, sau cu particule ce reflectă lumina, în defavoarea celor cu aspect pudrat, care fac vizibile chiar și micile riduri.

Însă cea mai importantă măsură se referă la pregătirea optimă a tenului înainte de a te machia. Dacă pielea nu este hidratată corespunzător, nici cele mai docile produse de machiaj nu se vor așterne perfect. Asigură aderența acestora folosind un primer hidratant după produsul zilnic de îngrijire.

#2 Roșeața feței

Fie că este vorba despre manifestarea acneei, a rozaceei sau a vreunei alergii, coloratura necontrolată a feței poate transmite semnale eronate în materie de vârstă. Chiar și înroșirea temporară, provocată de expunerea excesivă la soare (fie vară, fie iarnă – pe pârtie!) are acest efect nedorit, ca să nu mai vorbim de faptul că este exact motivul pentru care semnele îmbătrânirii tenului apar mai devreme decât ar fi normal.

Folosește formule de protecție cu indice SPF 30+ tot timpul anului și programează o consultație dermatologică pentru a trata sursa problemei. Pentru a camufla roșeața și uniformiza nuanța tenului, încearcă o cremă corectoare specială.

Bye Bye Redness Neutralizing Correcting Cream de la It Cosmetics, 173 lei (disponibilă în magazinele Douglas).

#3 Mâinile uscate

Într-o perioadă în care te speli pe mâini și după ce te-ai spălat pe mâini (plus dezinfectarea deloc prietenoasă cu pielea), uscarea pielii e inevitabilă. Iar sezonul rece, în care bietele de ele suferă cel mai mult, agravează situația. Uscate, aspre și rănite, mâinile tale par a contrazice vârsta din buletin. În plus, expunerea lor neprotejată la soare se soldează în timp cu pete imposibil de camuflat.

Îngrijește-ți mâinile hidratându-le zilnic și urmează săptămânal un ritual în trei pași: cufundarea în apă călduță pre-exfoliere, mască (mănuși de hidratare) și apoi masaj cu ulei de cocos. De asemenea, pe măsură ce trece timpul, n-ar strica să optezi pentru o cremă de mâini anti-ageing, cu ingrediente care să susțină fermitatea și elasticitatea pielii sau să combată petele pigmentare.

Spongelle Hand Cream Fresia-pear, 92 lei

#4 Demachierea incorectă

Înlăturarea machiajului și altor depuneri pe care tenul tău le atrage involuntar reprezintă un pas extrem de important al ritualului de îngrijire zilnică. Și e momentul cel mai supus greșelilor: fie nu îndepărtăm complet impuritățile-ceea ce echivalează cu încărcarea porilor, erupții, etc., fi exagerăm și deposedăm pielea de grăsimile naturale (deshidratare = riduri), ambele situații contribuind la aspectul îmbătrânit al feței.

„Compromisul” ideal: uleiul de curățare. Reticența ta este justificată, dar trebuie să știi că formulele uleioase au capacitatea de a atrage grăsimea și impuritățile, curățând optim pielea și hidratând-o în timpul demachierii.  În ritualurile săptămânale de îngrijire, renunță la scrub și include o perie de curățare cu peri siliconici, precum cele de la Foreo, care-ți lasă tenul catifelat și suplu.

Origins Clean Energy Gentle Cleansing oil, 135 lei (Sephora)

#5 Culoarea părului tău

Fiecare dintre noi are culoarea părului „setată” special pentru a fi potrivită în ansamblu. De aceea, experții în colorare recomandă dintotdeauna nuanțe cât mai apropiate de cea originală, abaterile majore (contraste mari, dar și culorile tari, artificiale) fiind de cele mai multe ori vinovate de înăsprirea trăsăturilor faciale. Oh, și mai sunt șuvițele; acestea pot adăuga ani buni vârstei, dacă nu sunt bine structurate (cere întotdeauna referințe despre persoana căreia îi ceri asta).

Consultă un colorist înainte de a-ți schimba drastic culoarea părului sau caută să revii la o nuanță mai apropiată de cea naturală. Este important, totodată, să alegi cu grijă produsele de colorare, în cazul în care faci asta la tine acasă, întrucât formulele agresive pot subția și deteriora cuticula, făcând-o aspră și rebelă, chestii specifică părului matur.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.