5 explicații pentru părul tern

De ce oare ai parul tern si nimic nu pare sa dea roade?

Oare buclele acelea stralucitoare din clipurile publicitare sunt create pe calculator? Noi am descoperit ca nu e chiar asa, iar parul tern poate fi doar o situatie tempoarara.

Respecți cu sfințenie ritualul de îngrijire în trei pași, te ferești de aparatele de coafat, dar parul tern nu are acel luciu irezistibil. Sigur, dacă aplici un spray de strălucire, șansele să lucească sporesc, dar în scurt timp capătă un aspect mai degrabă „grăsos” și pierzi din volum. Și totuși, atunci când mergi la coafor, funcționează. Oare faci tu ceva greșit? Așa se pare…

Nu te poți abține de la șuvițe

Este un fapt bine-cunoscut, dar merită reamintit cu fiecare ocazie: decolorarea părului îi dă o textură mată, ternă și uscată.

SOLUȚIA:

Mai întâi, procură-ți un produs cu țintă precisă precum Olaplex, un sistem dedicat părului degradat, ce trebuie folosit cu regularitate. Iar pentru a-ți întreține șuvițele, apelează întotdeauna la un profesionist – decolorarea la domiciliu nu este niciodată o idee bună, chiar dacă nu te atingi de rădăcini (în plus, acasă ai fi tentată să obții un rezultat cât mai intens din prima, ceea ce ar duce la arderea părului). Nu în ultimul rând, având de-a face cu parul tern, uscat și subțire, trebuie să te asiguri că produsul folosit pentru a-ți finisa coafura nu conține ingrediente precum siliconul care încarcă părul.

Stratul superior este „tocit”

Pălăriile, eșarfele, accesoriile pentru păr afectează cuticula părului expus la suprafața, împiedicându-l să reflecte lumina.

SOLUȚIA:

Balsamul fără clătire, utilizat zilnic, menține confortul părului uscat și tern, oferindu-i hidratare instantanee. Aplică-l mai ales înainte să folosești accesoriile de care vorbeam mai sus – apropo, ai putea să te uiți și la calitatea acestora: pălărie din materiale fine, eșarfă de mătase, elastice delicate, înainte să intri în apă (clorul din piscine și apa sărată a mării usucă părul) și oricând simți părul aspru.

Părul tău este dependent de vreme

Podoaba capilară este prin natură fragilă, și fie că se luptă cu vântul sau cu soarele, are de suferit. Mai mult decât atât, aerul uscat din locuințe îl pot seca de vitalitate, deshidratându-l până la extrem.

SOLUȚIA:

Un bun punct de plecare ar fi folosirea unui sistem – șampon-balsam/mască – hidratante, ideal pe bază de acid hialuronic (acesta se regăsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii destinate hidratării intense). Capacitatea acestui ingredient de a reține apa – de 100 de ori greutatea sa, face din produsele de îngrijire a părului adevărate bombe hidratante.

Te confrunți cu deficit de proteine

Se pare că nu doar adeptele dietelor vegane se confruntă cu astfel de probleme, ci și noi ceilalți, care deși consumăm produse de origine animală, nu înseamnă că beneficiem și de un aport proteic suficient. Iar părul are mare nevoie de acestea.

SOLUȚIA:

Acordă mai multă atenție nutrienților pe care îi consumi. Inclusiv în cazul dietelor vegetariene sau vegane se poate obține un aport suficient de proteine: legume, leguminoase, nuci/alune de toate tipurile, humus și alte delicatese vegetale por asigura necesarul zilnic de proteine și alți nutrienți vitali. În plus, legumele și frunzele de culoare verde închis ajută scalpul să genereze un balsam natural pentru scalp și păr (sebumul), datorită conținutului lor bogat în vitaminele A și C. Motiv în plus să-ți „perii” un pic dieta.

Folosești mai des șampon uscat decât normal

Fără îndoială, acest produs este una dintre minunile lumii frumuseții, nici nu-mi imaginez cu s-a putut trăi fără el. Dar prea mult și prea des poate determina uscarea părului și perturbarea ciclurilor de producție a sebumului.

SOLUȚIA:

O dată pe săptămână, clătește-ți părul cu oțet de mere dizolvat în apă (1:1) între spălarea cu șampon și aplicarea balsamului sau măștii. În principiu, acest truc cu vechime garantează restabilirea echilibrului scalpului și părului, precum și strălucire imediată. Atenție la ochi; cel mai bine ar fi să prepari amestecul într-un recipient cu pulverizator.

 

Adevărat sau fals?

Am apelat la doi experți – Paul Edmonds și Charlotte Mensah, pentru a afla ce funcționează cu adevărat pentru strălucirea părului.

Clătirea părului cu apă rece face părul lucios. ADEVĂRAT

„Clătirea cu apă rece are ca efect închiderea cuticulei,” spune Edmonds. Sigilarea acestora înseamnă că ele se strâng și se aplatizează, permițând luminii să se reflecte în suprafața netedă. Tot el ne-a mai sus că multe dintre clientele sale cere-și clătesc părul cu apă rece susțin că le rezistă mai mult coafura.

 

Măștile preparate în casă pot face treaba unui serum. FICȚIUNE

Ca să-l cităm pe Paul Edmonds, „sute, mii de dolari sunt cheltuite în cercetare în domeniul îngrijirii părului.” Măștile DIY au parte lor bună, dar dacă-ți dorești strălucire adevărată, doar serumurile, măștile și pomadele din magazin ți-o pot garanta. În plus, de ce-ai vrea să te chinui să înlături apoi din păr o pastă făcută și avocado și albuș de ou? Bleah.

 

Periajul frecvent al părului îl face mai puternic și mai lucios. E COMPLICAT

Periajul excesiv nu e niciodată o idee bună, deoarece este o cauză frecventă pentru firele rebele/electrizare, dar și pentru ruperea părului. Acestea fiind spuse, Edmonds crede totuși că o perie bună poate ajuta scalpul, în sensul stimulării circulației sângelui, hrănind foliculii piloși. Cu condiția să fie o perie din peri naturali. Potrivit lui Charlotte Mensah, aceste perii „efectiv întind sebumul de pe scalp pe lungimea firului de păr” (în funcție de lungimea acestuia).

 

Fața de pernă din mătase și turbanele de dormit fac părul radios. ADEVĂRAT

Pe lângă beneficiile pe care o pernă fină de mătase le are asupra pielii, Edmonds spune că multe dintre clientele sale pretind că lenjeria de mătase ar avea ca efect domolirea firelor rebele și prevenirea vârfurilor despicate. O confirmă și spusele lui Charlotte Mensah: „dormind pe o față de pernă de mătase, te vei trezi în fiecare zi cu părul neted, fără fire rebele.” La fel de eficiente sunt și turbanele de dormit, dar destul de incomode în sezonul cald.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.