5 detalii care-ti salveaza machiajul

1.Fondul de ten

Dacă nu aştepţi ca baza hidratantă aplicată înaintea fondului de ten să se absoarbă în piele (15 minute), formula acestuia din urmă va fi modificată şi nu va mai fi capabil să acopere optim pielea, iar aspectul feţei poate deveni gras-lucios. În plus, intervenţia pudrei ar putea duce la acel finisaj de tip "mască".

2. Creionul pentru buze

Pentru a te asigura că trasezi un contur perfect al buzelor, întinde-le bine, ca şi cum ai zâmbi, înainte de a folosi creionul asortat rujului. Chiar dacă va pătrunde în minusculele crăpături din jurul buzelor, vei remedia problema îndată cu un corector sau fond de ten, aplicat cu o pensulă plată. 

3.Tuşul de pleoape

Nu e uşor să-l aplici fără cusur, dar va fi simplu dacă, înainte să încerci să trasezi conturul cu tuş, exersezi folosind un creion bej, cât mai apropiat de nuanţa pielii. Astfel, cînd vei linia cu pensula subţire pe deasupra creionului, vei trasa cu mult mai multă precizie, dat fiind şi faptul că suprafaţa este deja netezită cu creionul.

4. Fardul bronzant

Tentativa de a trişa puţin folosind o pudră ce mimează bronzul se poate lăsa cu efecte nedorite, unul dintre ele fiind acela că, atunci când este aplicat în centrul feţei, te poate face să pari mai în vârstă decât eşti. Foloseşte pudra pentru bronz doar pe tâmple şi obraji, în formă de semicerc.

5. Mascara

Dacă genele tale sunt rare, probabil că aplici mai multe straturi, iar rezultatul nu te mulţumeşte deloc (gene încărcate, lipite şi lăsate). Insistă doar pe rădăcină, executînd mişcări scurte de la stînga la dreapta, apoi defineşte genele drept pe lungime, fără să eziţi. Şi încă ceva: dacă mascara ta nu mai alunecă bine şi lasă scame pe firele de păr, e deja prea veche – starea ei începe să se deterioreze după prima lună de la deschidere, în condiţiile utilizării zilnice. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.