5 beauty-secrete stiute doar de… mame

Demachiantul de ochi s-a terminat?

Nu-i mare scofală, dacă ai, din întâmplare, un şampon pentru bebeluşi la îndemână. Poate fi folosit ca loţiune de spălare pentru întreaga faţă, însă e super-eficient pentru a îndepărta machiajul din zona ochilor, fără a agresa pielea sau irita ochiul. S-ar putea să-ţi placă într-atât că… vei deveni fidelă!

Părul încurcat.

Este coşmarul oricărei femei, dar nu şi pentru mame (cine are fetiţă ştie mai bine!). În lipsa spray-ului pentru descurcare, poţi folosi orice fel de ulei. Ideal ar fi să-ţi speli părul înainte, după care aplici cîteva picături de ulei pe părul semi-uscat, pe lungime, începând din dreptul tâmplelor spre vârfuri, pentru ca apoi să-ţi piepteni părul cu o perie/un pieptene cu peri/dinţi rari.

Un alt ingredient recomandat pentru descurcarea părului, testat tot de mămici, este… untul de arahide! Noi am prefera uleiul, totuşi!

Tratament pentru coşuri.

Orice mămică are în casă pudra cu antibiotic, aflată în capul listei cu cele necesare pentru venirea celui mic pe lume. Ar trebui să o ai şi tu; e bună pentru a-ţi trata coşurile după evacuare, împiedicând infectarea lor.

Finisaj pentru machiaj.

Pudra folosită pentru… funduleţul bebeluşului este excelentă pentru a-ţi finisa machiajul. Totodată, dacă ţi se pare că fondul de ten e prea închis sau că tu eşti prea palidă, pudra pentru bebe va regla nuanţa.

Ten sensibilizat.

Pentru iritaţiile pielii bebeluşului, mămicile ştiu că se pot bizui pe cremele cu panthenol. Ar fi bine să o incluzi în arsenalul tău de îngrijire – este excelentă pentru a-ţi trata tenul iritat, înroşit sau agresat după o curăţare prea puternică. Se spune că mai poate grăbi vindecarea rănilor căpătate de pe urma atacării coşurilor, dar şi pentru a trata porţiunile de piele uscată de pe corp.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.