Tratament facial la tine acasă

Poţi să stai ore în şir la cosmetică, sau poţi obţine un rezultat incredibil la domiciliu, în numai 15 minute. Kate Somerville, specialist în cosmetică facială, te învață cum să-ți faci un tratament facial corect, ca la salon.

Înainte de tratament, spală-ţi faţa cu o soluţie obişnuită pentru a îndepărta machiajul şi murdăria, clăteşte cu apă călduţă, apoi absoarbe umezeala cu şerveţele. Apoi pune-ți puţin ulei esenţial relaxant (lavanda, de exemplu) în punctele de puls (tâmple şi în spatele urechilor) pentru a-ţi păstra starea de calm.tratament facial1. Înmoaie un prosop curat în apă fierbinte şi ţine-l pe faţă timp de un minut. Repetă manevra de trei ori – aburul va înmuia pielea feţei.

2. Scapă de celulele moarte folosind un exfoliant delicat. Evită soluţiile cu granule dure, care pot irita tenul. Masează faţa cu mişcări circulare timp de un minut, apoi clăteşte bine. N-ar strica să ai în casă un produs de microdermabraziune (cremă de curățare sau aparat de uz domestic), tehnica ce presupune folosirea de micro-granule – cristale de diamant sau sare – pentru exfolierea pielii. Deși este un tratament superficial, la salon este destul de dur (nu e pentru ten sensibil), dar super-eficient: pielea radiază, ridurile sunt reduse și poți scăpa chiar și de acnee.

3. Întinde pe faţă o mască preparată în casă sau una cumpărată din magazin, dar caută să conţină antioxidanţi precum vitamina E. Ţine-o trei-cinci minute, apoi clăteşte-ţi faţa. Amestecă 3 linguri de fulgi ce ovăz cu 2 linguri de miere, apoi aplică masca pe piele pentru cinci minute, pentru a-ţi hrăni tenul.

4. Aplică o cremă hidratantă pe faţă şi gât pentru o bună hrănire a pielii. Ar fi bine să păstrezi crema în frigider. Masează pielea cu mișcări circulare, executând cercuri cu rază redusă, sau folosește un aparat pentru aplicarea produselor de îngrijire.

Chiar dacă te descurci de minune acasă, nu strică să te lași din când în când pe mâna profesioniștilor,  mai ales dacă te confrunți cu probleme serioase (acnee, pete pigmentare, rozacee sau, și mai rău, ten sensibil / alergii). 

CITEȘTE ȘI: Gadget-uri pentru frumusețea ta

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.