Remedii pentru cearcăne

Oricât de fidel te-ai dedica ritualului de îngrijire a pielii și oricât de atentă ai fi cu zona ochilor (s-ar putea ca excesul de zel să fie, totuși, problema), tot te confrunți cu cearcăne.

 

De ce ne trezim cu ochi de Panda?

Atunci când dormim, organismul nostru intră în reparații, sistemul limfatic fiind cel mai implicat, ne spun specialiștii. Iar acest proces poate implica un exces de fluide în țesuturi, proces cunoscut sub numele de „edem”, caracterizat prin umflarea anumitor zone. Pungile de sub ochi pot duce la apariția acelor pliuri în formă de semi-cerc sub ochi, mult mai greu de camuflat decât banalele cearcăne.

 

Remedii la îndemână

Ține în frigider o mască pentru ochi cu gel și aplic-o pentru cinci minute atunci când te trezești cu ochii umflați. Sau poți exercita un masaj delicat cu vârfurile degetelor, astfel încât să se elimine fluidele din zona cu pricina, pentru a diminua enervantele cearcăne. Pentru ochi obosiţi se mai recomandă și pliculeţe de ceai negru sau ceai de mentă, infuzie de busuioc sau dischete demachiante înmuiate în suc de ţelină (tocată în blender).

 

Metode de prevenție

Unul dintre motivele apariției cearcănelor este hidratarea insuficientă, atât din interior, cât și din exterior. Lichidul consumat zilnic (2-3 litri de-a lungul unei zile, adică un pahar la 1-2 ore) ajută la evacuarea toxinelor, îmbunătățind aspectul tenului. Totodată, este esențială folosirea unei creme hidratante pentru zona ochilor, iar experții recomandă și masajul zilnic cu un ulei facial.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.