Trucuri pentru păr frumos

Nu reuşeşti să îţi aranjezi părul singură, iar asta poate însemna că nu foloseşti produsele corespunzătoare, sau nu le aplici aşa cum ar trebui, în funcţie de tipul de păr. Uite cum poţi evita problemele:

 

Păr drept şi fin

Dacă textura părului tău seamănă cu cea a pastelor „capellini”, nu evita folosirea balsamului de teamă că îţi înmoaie părul. Fără hidratare, cuticula se usucă iar părul devine „stufos”. Clăteşte bine după aplicarea balsamului de păr.

Plete-n valuri

Onduleurile neregulate necesită spălarea cu un şampon energizant, pentru ca şuviţele să nu se încurce. Evită balsamul fără clătire şi foloseşte neapărat o loţiune pentru protecţie de căldură atunci când te usuci cu uscătorul de păr.

Fire rebele

Aplicarea unui spray pentru potolirea şuviţelor rebele nu este eficientă decât în cazul în care îl foloseşti atâta timp cât părul e încă umed. Neapărat foloseşte un spray de protecţie hidratant înainte de uscarea cu aer cald, acesta previne și electrizarea părului.

Substanţa minune

Iarna e momentul pirelnic pentru a face tratamente pentru creşterea imunităţii. Prezenţa zincului te face mai rezistenă la frig, dar ajută şi la întărirea firului de păr.

Remediu împotriva grăsimii

Chiar dacă ai grijă de părul tău, el se îngraşă destul de repede. Pentru a întîrzia asta, specialiştii recomandă hamamelis, o substanţă naturală astringentă. În lipsa substanţei pure, poţi folosi un demachiant sau o loţiune tonică cu hamamelis, cu care să îmbibi o dischetă demachiantă şi îţi ştergi şuviţele.

Coafură radioasă (dar nu și grasă)

Te-ai întrebat vreodată cum ai putea obţine un păr la fel de strălucitor precum cel din reclame? Uită de sprayul de strălucire, care-ți face părul gras. Treci pensula pentru obraz prin pudră strălucitoare şi apoi împrăşti-o pe şuviţe. Particulele sclipitoare vor capta lumina iar pudra va absorbi grăsimile de la rădăcină şi de pe firul de păr.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.