3 greșeli de îngrijire în sezonul rece

Sezonul rece ne obligă să ne îngrijim mai atent tenul, dar e şi un prilej numai bun să ne răsfăţăm cu orele în faţa oglinzii!

Încă de la începutul verii ne preocupă faptul că pielea trebuie să arate bine în ţinutele sumare, însă îngrijirea din sezonul rece e cheia! Cu alte cuvinte, la primăvară nu va trebui să recurgi la măsuri exteme înainte de a-ţi expune pielea, ci te vei bucura din plin de rezultate. Şi chipul tău are nevoie de o atenţie specială, deoarece aerul rece îţi usucă şi deshidratează tenul! Ok, am stabilit deci că iarna nu-i un duşman al frumuseţii, ci mai degrabă un sezon al răsfăţului, aşa că hai să punem la punct câteva strategii hibernale!

Ten catifelat ca neaua
Hidratarea de iarnă trebuie să fie mult mai intensă în comparaţie cu celelate anotimpuri. Vei constata, probabil, că la mijlocul zilei, după ce vei fi mers fie şi numai puţin prin frig, faţa pare uscată, iar fondul de ten parcă o face să arate şi mai deshidratată. Ca să împiedici asta, zăboveşte mai mult timp cu crema de faţă, cu jumătate de oră înainte de a aplica machiajul.

Dacă produsul pe care-l foloseşti în mod obişnuit intră foarte repede în piele, aplică încă un rând sau schimbă crema cu una intens hidratantă, pe care să o ajuţi să pătrundă masând delicat cu palmele curate, umezite cu apă sau loţiune tonică. De trei ori pe săptămână, tratează-ţi tenul cu o mască hidratantă: în sezonul rece poţi aplica ulei de măsline sau alte produse naturale grase precum untul de shea, uleiul solid de cocos, etc.

Tenul are nevoie de timp pentru a se adapta la temperaturile scăzute de afară. Nu face greşeala să ieşi din casă imediat ce ţi-ai spălat faţa şi nici imediat după ce ai aplicat crema hidratantă (care oricum, ar trebui să fie una bazată pe o formulă uleioasă), mai aşteaptă o jumătate de oră.

Băi prelungi şi fierbinţi?
Mai bine nu! Specialiştii spun că pielea sănătoasă are un strat superficial, denumit stratum corneum (cel care se desprinde atunci când pielea e arsă de soare, lăsând la iveală piele înroşită şi inflamată), care asigură fineţea şi elasticitatea pielii, dar care este în acelaşi timp o barieră pentru lipide. Temperatura ridicată a apei sau umezeala pun în pericol acest strat protector, iar cremele – care în mod normal menţin apa în stratum corneum – nu vor mai avea acelaşi efect, ba chiar pot cauza iritaţii. Ai grijă aşadar ca temperatura apei să nu depăşească temperatura normală a corpului uman.

Crema e soare e în vacanță?

Să zicem că pleci la ski… păi, nu uita de crema cu factor de protecție solară. Știu că nu te duci la ski nautic, dar ghici ce? Soarele reflectat în albul zăpezii poate dăuna pielii la fel ca ultravioletele cu care te răsfeți pe plajă. Folosește deci o cremă cu SPF minim 30, îți va proteja și fața împotriva uscării cauzate de vântul tăios.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.