Iarnă grea – piele uscată

Ne place iarna pentru că ne cuibărim sub pătură și facem maratoane cinematografice, la un pahar de vin roșu… dar e și sezonul în care ne confruntăm cu piele uscată.

Pielea cu aspect „șters”, uscată și palidă este deja semnătura iernii, așa cum strălucirea cauzată de excesul de sebum este specifică verii. „Exfolierea este cheia combaterii tenului mohorât, în favoarea pielii radioase”, spune Dr. Phillippa McCaffrey, din cadrul Clear Skincare Clinics. Ai câteva opțiuni, din fericire. „Poți folosi zilnic un prosop umed, pentru o exfoliere ușoară, sau poți alege un produs exfoliant.”

Când îți alegi produsul, ai și aici mai multe variante. Un scrub granulat îndepărtează mecanic celulele moarte – întinde-l pe față cu mișcări circulare pentru vreo două minute (nu rezolvi nimic dacă îl masezi cu putere mai puțin timp). Cealaltă cale de atac sunt exfoliatoarele chimice, mai precis măștile sau loțiunile cu acizi alfa-hdroxizi sau acid lactic, care dizolvă și îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii.

Exfolierea îndepărtează stratul de piele uscată care dă aspectul tern și permite cremelor și serumurilor să pătrundă mai bine în piele, sporindu-i strălucirea. Oricare ar fi opțiunea ta, nu exagera; perea multă exfoliere ar putea avea drept rezultat înlăturarea stratului protector de grăsime, făcând pielea să arate, din nou, ternă!

Iarna, tenul nu e doar uscat: se înroșește, strânge și se asprește, scăpând total de sub control. „Pentru pielea sensibilă, iritabilă, evită folosirea scrub-urilor, deoarece înrăutățesc lucrurile”, spune Emma Hobson, Education Manager la Dermalogica. „Optează pentru micro-exfoliere, o „șlefuire” delicată a pielii, folosind tărâțe de orez sau extract de orez! Un ulei de față ar acționa deopotrivă ca o barieră împotriva factorilor externi, protejându-ți tenul. Ține la îndemână un spray facial hidratant pentru a combate peste zi senzația de „piele care ține”, folosindu-l chiar și peste machiaj. Nu în ultimul rând, stai departe de alimentele „hot” în toate sensurile, de la mâncarea picantă, lichidele super-fierbinți și până la alcool, care duc la piele uscată!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.