Tocuri înalte = picioare traumatizate?

Ți-ai chinuit picioarele pe tocuri înalte zile în șir, cu maratoanele după cumpărături, vizite după vizite, party-uri și dans. Pe tocuri. Picioarele tale au nevoie de o scurtă vacanță, căci urmează alte provocări…

http://localhost/cosmo/wp-content/uploads/2013/10/20/pantofi-toc.png

Cele două mari pagube sunt: piele scorțoasă pe călcâie (acolo unde greutatea tinde să se concentreze) și bătături (după o perioadă lungă de purtat tocuri înalte, încălțări închise și cizme, semn că pielea are nevoie de răgaz pentru a se reobișnui cu strânsoarea).CITEȘTE ȘI: Cât de periculoși sunt pantofii cu toc, de fapt?

Înmoaie pielea
Pune dopul la cadă și lasă apa să crească în jurul picioarelor tale. Scapă de pielea aspră cufundându-ți picioarele în apă îmbogățită cu săruri de Epsom timp de 10 minute, apoi masează-le bine, sugerează Tracylee, expert la Sally Hansen. Masează-le cu o cantitate generoasă de scrub pe călcâie și în jurul degetelor pentru a îndepărta pielea uscată și descuamată. Scrub-urile cu mentă calmează pielea, neutralizând roșeața cauzată de tensiunea pe care picioarele o suportă pe tocuri înalte.

CITEȘTE ȘI: Cum iti alegi pantofii

Netezește călcâiele
După ce le-ai uscat, înlătură ușor cu o pilă de călcâie rezidurile de celule moarte de pe tălpi. Continuă cu o cremă cu absorbție rapidă, non-alunecoasă, pentru hidratare. Netezește zonele încă dure folosind o loțiune intens hidratantă pentru picioare, înainte de a te băga în pat.

CITEȘTE ȘI: Ce cred bărbații despre pantofii cu toc

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.