Cauți un parfum? Citește asta…

Luna Cadourilor este cea mai parfumată perioadă a anului, și nu din cauza cozonacilor și turtei dulci… Toată lumea e la shopping de cadouri pentru sine și cei dragi, cumpârând cel puțin un parfum. Iată trei lucruri pe care trebuie să le știi:

Q Care sunt zonele cheie de pe corp unde e indicat să aplică parfumul pentru ca acesta să reziste mai mult timp?

Cu excepţia zonelor obişnuite – gât sau încheieturile mâinilor -, mulţi parfumeuri recomandă aplicarea pe ceafă, o zonă extrem de senzuală. „Fiecare mişcare va face ca parfumul să se simtă în aer”, spune Lev Glazman, fondator şi parfumier pentru Fresh. „E o zonă în care rezistă şi… seduce!”

Q Există vreun tip de parfum care să nu-i deranjeze pe cei cu alergii?

„Depinde de sensibilitatea fiecăruia”, explică Dr. Alan Hirsch, director al Fundaţiei de Tratament şi Cercetare în domeniul gustului şi mirosului din Chicago. „Adevăratele alergii la parfumuri sunt foarte rare. Totuşi, susceptibilitatea de a reacţiona la parfumuri e destul de frecventă, în special dacă te confrunţi cu un caz de astm.” Dacă te alegi cu o durere de cap sau cu o iritaţie de piele după aplicarea unui parfum, înlocuieşte-l cu un ulei esenţiat creeat pe o singură notă, care poate fi mai puţin iritant în comparaţie cu un amestec de ingrediente. „Poţi alege să porţi o loţiune uşor parfumată în locul unui parfum”, sugerează Karyn Khoury, vice preşedinte senior în cadrul diviziei de parfumerie Estée Lauder.

Q Este posibil să devii imun la un miros şi să ajungi să nu-l mai simţi?

„Da, poţi deveni imună la un parfum”, spune Dr. Hirsch. „E un fenomen prin care nasul tău nu mai poate detecta parfumul pe care l-ai pulverizat după doar câteva minute, deşi cei din jurul tău îl simt din plin. Deasemenea, dacă-l porţi mult prea des, expunerea continuă poate să-ţi afecteze capacitatea de a detecta un miros.” Poţi evita asta pulverizând mai puţin parfum, adică doar în 2-3 puncte de puls.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.