4 trucuri pentru un ten impecabil

Multe femei se plâng de faptul că tenul lor nu arată ca în reviste cu toate că au grijă de el zilnic, cu sfinţenie, cumpărând tot felul de produse noi care promit o faţă seducătoare, lipsită de riduri, acnee, puncte negre, cuperoză şi alte probleme ale pielii.

De ce se întâmplă asta? Două motive sunt invocate de dermatologi: ori ai o alimentaţie deficitară (nu mănânci fructe şi legume, nu bei apă, mănînci prea multe dulciuri si junk food), ori ai un ritual incorect de îngrijire a tenului.Iată patru reguli care-ţi vor pune pe tavă tenul impecabil la care visezi! Cît despre dietă, nu-ţi rămîne decît ”să te reprofilezi” pe fructe şi legume şi să reduci cantitatea de carne – vei vedea rezultate rapid.

Demachiază-te bine înainte să te speli pe faţă

Oricât de bun ar fi săpunul dermatologic, gelul sau spuma pentru curăţarea feţei, ele nu pot curăţa toate impurităţile strânse de-a lungul zilei pe ten – trebuie ajutate de un demachiant bun, cum este, de exemplu, aps micelară. Aplică apă micelară pe o dischetă din bumbac şi foloseşte mişcări circulare pentru a te demachia în pronfuzime.

Foloseşte o soluţie dermatologică de spălat faţa

Indiferent de tenul pe care-l ai, este recomandat să foloseşti produse deramatologice de curăţat tenul fie că este vorba de săpun sau de soluţie de curăţat (cu spumă sau gel).

Acestea nu vor fi agresive cu pielea şi vor curăţa în pronzime. Ca şi în cazul demachierii, foloseşte mişcări circulare pentru a te spăla pe faţă şi nu te spăla cu prea mult produs sau de prea multe ori – agresezi epiderma şi te poţi irita.

Crema ta hidratează cu adevărat?

De multe ori, cumpărăm o cremă pentru textura uşoară, dar mai ales pentru mirosul seducător, când, de fapt, ar trebui să primeze gradul de hidratare al pielii tale. Dacă pielea nu este hidratată corespunzător, vor apărea iritaţii, senzaţii de arsură (mai ales în cazul pielii uscate), sau exces de sebum (o reacţie a pielii grase sau mixte la lipsa hidratării). Dacă simţi că pielea ”strînge” după ce te-ai dat cu cremă, schimb-o cu una creată pentru pielea ta.

Nu uita să te exfoliezi săptămânal

Dacă nu te exfoliezi măcar o dată pe săptămână, celulele moarte te vor lipsi de strălucirea sănătoasă a tenului, acesta părând mat. De asemenea, tot ele pot fi cauza apariţiei coşurilor sau punctelor negre pentru că blochează porii.

Astfel, în cazul în care ai tenul mixt sau gras, exfoliează-ţi tenul de 3 ori pe săptămână, iar dacă îl ai normal sau uscat minim o dată la şapte zile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.