4 trucuri pentru a deosebi un parfum original de unul contrafăcut

Ești sigură că parfumul pe care îl utilizezi în mod curent este unul cu adevărat de bună calitate și este certificat de brandul al cărui nume îl poartă? Dacă l-ai primit cadou sau l-ai achiziționat chiar tu dintr-un magazin online și ai îndoieli în legătură cu ingredientele sale, noi îți spunem cum afli dacă este sau nu original.

Produsele de foarte bună calitate nu se găsesc atât de ușor pe cât crezi și uneori chiar și în magazine mari și cunoscute se ascund produse necertificate, așa că e nevoie de căutări atente până identificăm o sursă de încredere de parfumuri originale.

Diferența esențială între parfumurile originale și cele contrafăcute stă în cantitatea de alcool și de apă. Parfumurile de o calitate slabă au mult alcool și apă, fapt ce le face să se evapore imediat, astfel că mireasma nu rezistă prea mult pe piele. În schimb, cele originale sunt mai uleioase, fapt ce le face să persiste o zi întreagă pe pielea ta.

 

  • Testul oglinzii                

 

Este unul dintre cele mai populare și cele mai simple modalități prin care îți poți da seama dacă un parfum este original sau nu. Pulverizează parfumul de la o distanță mică pe oglinda din baie. Așteaptă timp de 10 minute și verifică dacă acesta s-a evaporat sau a lăsat o pată uleioasă pe oglinda ta. Poți, de asemenea, să privești dacă parfumul se scurge repede pe oglindă sau rămâne pe suprafața ei.

Parfumurile autentice nu se evaporă la fel de repede și vor lăsa o pată pe oglinda ta. Este un test rapid și sigur prin care îți poți da seama de calitatea lui.

 

  • Parfumul ”joacă” în cutie

 

Brandurile consacrate de parfum au ambalaje pe măsura numelui lor și nu fac rabat de la calitate niciodată. Cutiile de parfum originale au un suport din carton care ține sticluța fixată bine, astfel încât să nu se deterioreze la transport. Când ai în mână o cutie de parfum, agit-o puțin. Dacă auzi vreun zgomot sau simți că sticluța joacă în cutie, nu ai de-a face cu un produs original.

Același lucru este valabil și pentru folia de deasupra cutiei. În cazul produselor originale ea este fixată bine pe cutie, fiind chair nevoie de o foarfecă pentru a desface ambalajul. În cazul celor contrafăcute, această folie se îndepărtează ușor și nu este perfect întinsă.

 

  • Bulele formate dupa agitare

 

Agită sticluța de parfum, dacă bulele formate nu se estompeaza în cateva secunde (10-15), ai de-a face cu unul contrafăcut. Un parfum orginal nu este spumos și nu face prea multe bule când este agitat. Este un test foarte rapid și eficient pentru a descoperi dacă ai de-a face cu un produs cu adevărat de calitate.

Totodată, dacă după agitarea sticluței de parfum observi impurități în interior, este mai mult decât clar că nu este unul autentic. Dacă deții deja un astfel de parfum, este recomandat să stopezi utilizarea lui deoarece s-ar putea să conțină substanțe dăunătoare și să-ți provoace iritații la nivelul pielii.

 

  • Prețul este un factor esențial

 

Chiar și în perioda de reduceri sau cu ocazia unei oferte speciale, un parfum original de la un brand cunoscut are un preț pe măsură. Diferențele prea mari între prețuri ar trebui să-ți dea de gândit atunci când iei în considerare achiziționarea produsului mai ieftin. Dacă la o parfumerie de lux un produs are un anumit preț, iar tu l-ai găsit la jumătate de preț în altă parte, cel mai probabil nu au aceeași calitate.

Unele parfumerii au un adaos comercial destul de mare, însă diferențele de preț nu sunt chiar atât de importante. Nu te lăsa atrasă în capcana unui produs ieftin, deoarece el nu va avea nici aceeași mireasmă și nici nu va persista la fel de mult.

Simțul olfactiv este strâns legat de emoțiile pe care le resimțim

Cu siguranță ai observat că atunci când trece pe lângă tine un bărbat care folosește același parfum cu cel al unui fost iubit ești transportată aproape instantaneu în trecut. Acest lucru se întâmplă din cauză că simțul nostru olfactiv este strâns legat de amigdală, zona din creier asociată emoțiilor puternice.

”Mirosul stârnește amintiri foarte vii pentru că el ajunge în părțile emoționale și de memorie de la nivelul creierului”, le-a explicat Dr. Jen Heilmen, profesor în cadrul departamentului de Neurologie și Psihologie la Universitatea din Florida, jurnaliștilor americani de la NBC News.

De altfel, atunci când suntem în căutarea unui parfum și găsim unul care ne place, parcă ni se pare că este croit pentru noi, că ne dezvăluie într-un mod subtil personalitatea. Un parfum de buna calitate se simte de la depărtare, fără să fie folosit în exces și face parte din artileria de seducție a unei femei.

Care este parfumul tău preferat? Cum îți dai seama că un parfum este original? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Sursa foto: Hepta

1 comentariu
  1. Folosesc de foarte mult si il ador la vie est belle.Pe langa verificarea codului se mai poate face o verificare vizuala a sticlei si a ambalajului,la produsele fake o sa gasesti intotdeauna mici defete de fabricatie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.