4 trucuri care te ajută să îți menții autobronzantul cât mai mult timp

Autobronzantul poate arăta superb pe piele, însă modul de aplicare poate fi problematic pentru începători, iar rezistența sa este în general scăzută. Totuși, dacă știi cum să ai grijă de pielea ta proaspăt „bronzată”, culoarea se va menține mai mult și nu vor apărea acele pete decolorate foarte inestetice.

Iată ce trebuie să faci:Evită exfoliantele

Exfoliantul se folosește înainte de a aplica autobronzantul, nu după. Deși este recomandat să îl eviți 24 de ore după ce ai folosit acest produs, îți sugerăm să nu îl folosești câteva zile. Dacă vei exfolia pielea, pigmentul colorat va dispărea mult mai repede.

Ține cont de ciclul menstrual

Sincronizarea cu ciclul menstrual poate ajuta în prelungirea culorii. Este recomandat să nu aplici autobronzantul în „acele zile”, nici în săptămâna dinainte. În schimb, bronzează-te imediat după ce ți s-a terminat ciclul. Sună ciudat și nu este bazat pe studii științifice, însă este un lucru pe care cosmeticienele l-au observat.

Eviți loțiunile hidratante pe bază de ulei

Uleiurile acționează ca o barieră pe piele, ceea ce va face ca autobronzantul să nu se absoarbă uniform. Iar dacă aplici o loțiune pe bază de ulei după ce te-ai bronzat, există șanse foarte mari ca aceasta să descompună pigmenții din bronz. Alege în această perioadă o altă loțiune!

„Rebronzează-te”

Pentru a-ți menține bronzul, aplică puțin autobronzant în loțiunea ta de corp. Astfel, vei reuși să menții un bronz frumos, care arată de parcă abia l-ai obținut.

Tu cum reușești să îți menții bronzul după ce folosești autobronzant?

 

Citește și: Cum aplici corect un autobronzant 

 

*articol preluat din Marie Claire US (autor: Chloe Metzger)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.