4 tipuri de erupții pe care le judeci greșit

Existe câteva tipuri de erupții pe care le judeci greșit și nu le tratezi corect.

Nu orice-ți iese pe față se încadrează în definiția coșurilor, ba mai mult, te poți confrunta cu anumite tipuri de erupții și la nivelul pielii corpului. iată cum le recunoști și cum le abordezi.

Puncte albe

Micile erupții de culoare albă de pe față nu sunt întotdeauna coșuri sau puncte de grăsime, și pot fi Milia, adică niște chisturi ce apar atunci când keratina rămâne blocată sub piele. Aceasta poate fi cauzată de produse de îngrijire cu texturi groase, cremoase sau uleioase. Se pot scoate – dar e mai bine să apelezi la un specialist, însă pot dispărea și folosind o gamă de îngrijire cu efect de reînoire.

Coșuri hormonale imense

Datele despre stilul tău de viață joacă un rol important în cazul acestor erupții. Evită alimentele procesate; zahărul, de exemplu, poate favoriza acneea prin faptul că stimulează creșterea glicemiei, dând naștere unei cascade de efecte hormonale. Laptele de vacă (fie el și organic), conține proprii hormoni (incluzând hormonii masculini prezenți atât în organismul bărbaților, cât și al femeilor), și hormoni de creștere (inclusiv IGF-1 bovin).

De fiecare dată când bei lapte sau mănânci lactate, hormonii sunt absorbiți în organism și rămân activi în fluxul sanguin, putând afecta pielea (și produce acnee) la fel ca hormonii umani. Nu-ți traumatiza pielea cu exfoliante dure, loțiuni de curățare sau tonere cu alcool. Știi când vine menstruația și când erupe acneea, deci, cu câteva zile înainte, adaugă în ritualul zilnic produse anti-acnee pentru prevenție.

Acnee corporală

Coșurile nu apar doar pe față, ci și pe spate sau piept, iar asta nu se întâmplă doar vara, când dai vina pe transpirație sau excesul de sebum. Poți folosi creme și loțiuni pe bază de acid salicilic și vitamina A, acestea ar trebui să neutralizeze coșurile, punctele negre sau cele de grăsime. Dacă ești tentată să folosești un scrub mai dur, află că este contraindicat, deoarece acesta poate înrăutăți inflamația. Coșurile persistente sau severe necesită un tratament pe cale orală cu medicamente anti-inflamatoare, antibiotice sau cu vitamina A – cu Roaccutane – pentru a preveni cicatrizarea zonei.

Iritație inghinală

Există câteva soluții pentru a minimiza neplăcerile apărute după epilarea cu ceară. Dacă te confrunți cu fire încarnate sau iritație, nu te impacienta. Calmează pielea folosind un prosop curat, îmbibat în apă rece (poate fi și gheață), și tapotează zona timp de 15 minute. Apoi aplică un unguent anti-bacterian. Este important să o faci, deoarece pielea este expusă infecțiilor – caută printre ingrediente extractul de arbore de ceai, acid salicilic sau triclosan.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.