4 ritualuri rapide care te fac mai frumoasa

E foarte geu să bifezi zilnic un ritual integral pentru ten, un program complet pentru păr sau să urmezi toţi paşii recomandaţi în îngrijirea corporală. Iată ce ai de făcut în zilele când eşti presată de ceas:

1.Facial în 60 de secunde

Ai nevoie de numai un minut pentru a-ţi curăţa tenul de machiaj, sebum şi praf. Foloseşte o spumă de curăţare şi un burete moale pentru curăţarea feţei, îmbibat în apă caldă, pentru a-ţi spăla integral chipul cu mişcări circulare. Lasă spuma pe faţă 30 de secunde, pentru a înmuia celulele moarte şi machiajul, apoi clăteşte-te cu apă caldă din abundenţă, până ce pielea „scârţăie”, apoi de trei ori cu apă foarte rece, pentru a închide porii. Foloseşte un ulei pentru a-ţi hidrata faţa prin masaj şi…. gata!

2.Păr curat şi hidratat 

Şamponarea dublă este cam… obligatorie dacă vrei să îţi cureţi bine scalpul, mai ales dacă ai părul gras. Un truc simplu te va ajuta să economiseşti timp! Dacă la prima spălare foloseşti şampon simplu, cînd repeţi operaţiunea poţi combina şampon cu balsam (dacă nu cumva ai o formulă 2-în-1 la îndemână), astfel încât să obţi şi o minimă hidratare. Aşteaptă să acţioneze, clăteşte, apoi absoarbe excesul de apă şi aplică ulei de păr de la jumătate în jos. Ai cronometrat? Mai puţin de cinci minute şi ai părul ca după un tratament la salon!

3.Ritual fast-slim

A venit vremea fustiţelor şi-ţi doreşti să îţi recâştigi forma „de vară”? Nimic mai simplu: îmbibă mănuşa anticelulitică cu un gel de duş anti-celulitic şi masează-ţi viguros pielea, cu mişcări circulare, dinspre extremităţi spre inimă, pentru a îmbunătăţi circulaţia. Clăteşte-te bine şi aplică un ulei de corp (tot anticelulitic) cât încă ai pielea umedă. Astfel, mare pate din apă se va prelinge singură de pe pielea, iar restul îl vei îndepărta prin tapotarea rapidă cu prosopul. 

4.Mani-pedi pe viteză

Aplică ulei de corp pe unghii ( şi la mâini şi la picioare) înainte să intri la duş. După ce închei baia, curăţa pieliţele descuamate cu vârful unghiilor şi împinge cuticulele în sensul invers creşterii. Şterge-le apoi bine cu prosopul şi aplică (lacul de unghii, dacă ai timp să aştepţi să se usuce şi) ulei de cuticule.  Şi încă ceva… dacă vrei ca aspectul unghiilor tale să fie oricând impecabil, ţine la îndemână şerveţele umede, pe care să le foloseşti pentru a hidrata cuticulele şi pentru a curăţa zona de sub unghii care colectează murdăria.

Tu cum te descurci când eşti grăbită sau toropită de oboseală? Acum nu mai ai nici o scuză să adormi machiată sau să-ţi ascunzi mâinile în buzunare…

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.