4 motive sa porti SPF in fiecare zi

Desi aplicarea protectiei solare ar trebui sa fie un element de baza in rutina de ingrijire a pielii, multe persoane isi aduc aminte de acest pas abia odata cu apropierea sezonului cald, cand riscul de a dezvolta arsuri solare creste odata cu temperaturile de afara. Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a explicat de ce protejarea pielii de razele ultraviolete este, totusi, necesara pe tot parcursul anului si nu doar in lunile de vara.

  1. Reducerea riscului de cancer de piele

Folosirea de protectie solara zilnic pe tot timpul anului este un pas esential pentru a minimaliza riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer cutanat, in special melanomul. Acesta reprezinta cea mai comuna afectiune cancerigena intalnita la adultii tineri cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, fiind, totodata, una din formele de cancer cel mai usor de prevenit.  1. Prevenirea imbatranirii premature

Razele UV deterioreaza elasticitatea pielii, accelerand aparitia primelor riduri, fapt care face necesara folosirea zilnica a produselor de protectie solara.

“Atunci cand este expusa la soare perioade lungi de timp, pielea devine mai sensibila, isi pierde elasticitatea si este mai predispusa la imbatranirea prematura. Pentru a incetini aparitia ridurilor si a o mentine sanatoasa si tanara cat mai multa vreme, este recomandata folosirea zilnica a unui produs cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare. In cazul in care se doreste bronzarea pielii, este recomandat ca bronzul sa fie obtinut prin expunerea treptata la soare si prin reaplicarea in mod regulat a protectiei solare”, recomanda domnul doctor Laurentiu Vladau.

  1. Mentinerea unui aspect curat al pielii

Protectia solara contribuie la prevenirea pigmentarii neregulate pielii ca urmare a productiei in exces de melanina dupa expunerea la soare. Un exemplu il reprezinta lentiginele solare, acele pete maronii aparute in zonele confruntate cu supraexpunerea la radiatiile ultraviolete.

Citeşte şi: Știai asta despre SPF?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.