4 moduri prin care poți face produsele de îngrijire mai eficiente

Te-ai întrebat vreodată de ce un produs de îngrijire este perfect pentru una dintre prietenele tale, dar pentru tine nu este eficient?

În unele cazuri, ingredientele pe care acesta le conține ar putea să nu fie potrivite pentru pielea ta sau poate textura este de vină. Totuși, uneori contează doar momentul din zi în care produsul este aplicat sau chiar tehnica pe care o folosești.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu câteva lucruri simple pe care le poți face pentru ca produsele de îngrijire să fie mai eficiente.

Nu sări niciodată peste curățarea tenului

Indiferent dacă ai purtat sau nu machiaj în ziua respectivă, curăță-ți întotdeauna tenul înainte de culcare. Acesta este un pas important în rutina zilnică, care îți va permite să ai o piele frumoasă și sănătoasă. Nu te grăbi, pentru a te asigura că îți cureți fiecare bucățică de piele foarte bine. De asemenea, nu folosi un produs prea aspru cu pielea ta, pentru a nu o usca prea tare.

Crema de ochi se aplică prima

Crema de ochi se aplică înainte de oricare alt produs pentru față. Și pentru că pielea din această zonă este mai subțire și delicată, produsele de îngrijire trebuie aplicate delicat, tamponând ușor cu degetele; nu aplica prea multă presiune și în niciun caz nu trage de piele! Cea mai bună modalitate prin care să aplici crema de ochi este să pui mai multe puncte mici sub ochi și pe pleoapa superioară, apoi să tamponezi ușor cu degetele până când produsul se absoarbe în piele.

Hidratează corect pielea

Aplică mai multe puncte mici de cremă pe toată fața, apoi folosește mișcări circulare pentru a întinde produsul peste tot. Asigură-te că fiecare parte a feței primește aceeași cantitate de hidratare și masează până când crema a intrat complet în piele.

Aplică produsele în funcție de textura lor

Regula de bază este să aplici întotdeuna produsele de la cele mai light la cele mai grase. Acest lucru va minimaliza șansele ca primul produs să blocheze penetrarea următoarelor. Ordinea e următoarea: esență, ser sau gel, cremă, apoi SPF, în cazul în care crema nu conține.

Ține și tu cont de aceste sfaturi, iar eficiența produselor de îngrijire va crește!

Citește și: Cum aplici perfect fondul de ten în funcție de ustensilele folosite

Citește și: ABC-ul tenului de 5 stele 

 

 

Sursă foto: iStock

 

 

*articol preluat din Marie Claire US (autor: Nicole Catanese)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.