4 machiaje sexy pentru ochi

1. Eclipsa totala

„Pleoapa superioara acoperita cu negru taciune, iar cea de jos nude creeaza un look cool si proaspat”, explica makeup artistul Gianpaolo Ceciliato.

 • Schiteaza un semicerc pe pleoapa superioara, folosind un creion negru bine ascutit. Pornind din unghiurile interioare ale ochilor, traseaza o linie usoara in pliuri si extinde-o pana in colturile externe. Este important sa liniezi pe deasupra pliurilor, altminteri nu se va putea distinge arcuirea atunci cand deschizi larg ochii.
 • Aplica apoi cu o pensula un fard crema – poti alege unul rezistent la apa, ca sa nu se intinda.
 • Aplica pe gene mascara pentru volum, dar numai pe genele superioare.

RECOMANDARI COSMO: Bourjois Volumefast & perfect rotating mascara (60 lei), Sephora Smoky Kohl (42 lei), e.l.f. Duo Eyeshadow cream (8 lei).

2. La limita

„Liniile grafice trasate cu tusul de pleoape care formeaza un unghi exterior deschis dau acestui look o dimensiune «periculoasa»”, spune Pat McGrath, director pentru design creativ in cadrul P&G Cosmetics, care a realizat un astfel de machiaj pentru prezentarile Louis Vuitton.

 • Pornind de la un centimetru distanta de colturile externe ale ochilor, traseaza linii precise in directia centrului fetei, folosind un tus lichid.
 • Contureaza si pleoapa inferioara pe linia genelor, apoi intoarce-te la punctul de pornire si trage o linie sub genele de jos, lasand spatiu intre cele doua dungi, astfel incat sa formeze un triunghi.
 • Aplica prin presare un fard negru cu particule sclipitoare, peste liniile deja trasate – sclipiciul face ca forma sa capete un look modern.

RECOMANDARI COSMO: Benefit They’re real mascara (97 lei), Maybelline New York Master Precise liquid eyeliner (35 lei), Chanel Illusion D’Ombre ultimate set of jewels, Mirifique (146 lei).

3. Ingerul noptii

„Un look smoky, cu pleoapele conturate cu negru, flateaza orice femeie”, explica Lottie, makeup artist pentru MakeUp For Ever, cea care a creat un machiaj asemanator pentru show-ul Mara Hoffman din toamna 2011. „Formeaza un contrast major cu restul fetei, accentuand astfel ochii.”

 • Contureaza-ti pleoapele de jur imprejur, la baza genelor, si umezeste apoi liniile cu un eyeliner gel.
 • Cu un fard negru cremos (ideal ar fi unul sub forma de baton), traseaza conturul ochilor, rotunjind colturile.
 • Aplica din belsug un fard gri metalizat in colturile interne ale ochilor. Acesta va face ca ochii sa nu para prea apropiati unul de celalalt.
 • Defineste-ti genele de doua ori folosind o mascara neagra, atat pe genele de sus, cat si pe cele inferioare.

RECOMANDARI COSMO: Lancome Hypnose Doll Eyes mascara (160 lei), Guerlain Eyepencil (103 lei), The Body Shop Kajal steel (19,50 lei), Christian Dior 3 Coleurs Smoky black (207 lei).

4. Cat Woman

Look-ul retro, cu ochi ca de pisica, a fost sursa de inspiratie pentru acest machiaj, dar coditele groase, colturoase, il fac mult mai modern si mai jucaus”, spune Pat McGrath, autor al unui look similar pentru prezentarile Lanvin.

 • Traseaza conturul ochilor cu un creion negru, depasind cu un centimetru colturile exterioare.
 • Acopera pleoapa superioara cu fard negru, oprindu-te in pliurile ochilor. Folosind creionul contur ca baza, ingroasa coditele avand grija sa estompezi forma la capete.
 • Aplica trei straturi de mascara, de jur imprejurul ochilor si foloseste un pieptene curat de gene pentru a inlatura eventualele „scame”.

RECOMANDARI COSMO: Yves Saint Laurent Mascara singulier waterproof (160 lei), Douglas Blackeye pencil (20 lei), Avon Starlet eyeshadow (21,99 lei).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.