4 greseli de salon

„M-am trezit cu coşuri după un tratament cosmetic!” – Anca, 26 ani

Folosirea unor produse nepotrivite tipului tău de ten, un tratament incomplet (care nu include închiderea porilor înainte de aplicarea cremei) sau atacarea neadecvată a unor puncte negre poate avea acest efect asupra tenului.  Un alt mic detaliu: dacă aceste coşuri apar predominant la baza scalpului, pe mandibulă sau tâmple, poate fi din cauză că soluţia de curăţare folosită nu a fost complet îndepărtată de pe piele cu dischetele demachiante (asta poţi păţi şi acasă, atunci când îţi cureţi faţa cu scrub la chiuvetă, nu cu ocazia duşului).

Totodată, transferul de sebum de pe scalp pe faţă (unele cosmeticiene combină tratamentul facial cu masajul scalpului, fără o curăţare intermediară a mâinilor) este una dintre cele mai frecvente cauze ale erupţiilor de acest gen. Dacă identifici cel puţin una dintre aceste erori, cel mai bine ar fi să schimbi salonul/cosmeticiana.

„Am apelat la manichiura cu gel acum ceva timp, şi mi se pare că mâinile mele par îmbătrânite! E doar o impresie?” – Elena, 28 ani

Pe lîngă faptul că îngroşarea exagerată a unghiilor modifică mult aspectul mâinilor, trebuie să ştii că expunerea prelungită şi repetată la lămpile UV, în scopul uscării gelului, poate fi cauza îmbătrânirii pielii mîinilor. Dacă nu poţi renunţa sau rări vizitele la manichiură, ai putea aplica o cremă cu SPF ridicat înainte de manichiură  – studiile arată că aceste lămpi pot avea potenţial carcinogen.
 
„E posibil să îmi apară pete pe picioare din cauza epilării profesionale cu ceară?” – Diana, 25 ani

Ceara mult prea fierbinte sau de o calitate îndoielnică poate cauza arsuri la nivelul pielii, lăsând semne pe termen lung, spun specialiştii, care precizează că, odată arse, ţesuturile pot fi smulse odată cu ceara, expunându-te astfel unor infecţii serioase (Stafilococul auriu se poate transfera uşor dacă se foloseşte aceeaşi spatulă, fie ea şi cufundată în ceară fierbinte).

„Mă doare capul îngrozitor după ce vin de la coafor. E doar o coincidenţă?” –  Andreea, 30 ani

Dacă îţi trece repede, nu e atât de grav – trebuie doar să schimbi poziţia capului atunci când ţi se spală ori tratează părul în scafă -, însă poate fi vorba şi de un sindrom extrem de frecvent, identificat de specialişti, Beauty Salon Stroke Syndrome. Acesta poate apărea din cauza blocării unei artere a gâtului, suprimând circulaţia sângelui spre creier. Se întâmplă atunci când stai mult cu capul pe spate deasupra scafei pentru spălat, tratament, masaj etc.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.