3 trucuri (magice) de frumusete

Dorinţa: Să-mi crească unghiile mai repede!

Soluţia: Începe prin a-ţi regândi alimentaţia, mai precis renunţă la dietele de înfometare şi suplimentează proteinele, mâncând mai des peşte, carne, legume verzi, leguminoase (soia, fasole, năut) şi fructe oleaginoase. Creşte şi aportul de vitamine (A, C şi mai ales D), prin alimentaţie, dar şi cu suplimente alimentare.

Din exterior, poţi interveni folosind un serum pentru stimularea creşterii şi nu neglija masajul la baza unghiei, timp de un minut zilnic.

Dorinţa: Să-mi crească genele mai dese şi mai lungi!

Soluţia: Genele au un ciclu mediu de regenerare de şase săptămîni şi au perioade de regres sau progres, în funcţie de alimentaţie şi uzură (gene false, mascara waterproof, ondulator).

Pentru a le regenera rapid şi sigur, poţi folosi acelaşi remediu ca în cazul sprâncenelor – uleiul de ricin! Înainte de culcare (dacă îl aplici dimineaţa, rişti să ajungă în ochi), foloseşte o pensulă curată de tuş şi conturează pleoapa exact aşa cum faci cu eyeliner-ul, la rădăcina firelor, apoi cufundă o perie pentru gene în puţin ulei şi defineşte delicat genele.

Dorinţa: Să-mi crească părul… văzînd cu ochii!

Soluţia: Un remediu tradiţional, probat de femei de sute de ani, este masarea scalpului cu unt/ulei (formula depinde de temperatura la care este expus) de cocos.

Dacă suplimentezi şi aportul de vitamină E – avocado, nuci, seminţe de pin, floarea soarelui (seminţe şi ulei) – părul va creşte mai repede, mai puternic şi mai sănătos! Totodată, nu neglija tăierea regulată a vîrfurilor: creşterea poate fi greu de sesizat dacă vîrfurile se tocesc pe zi ce trece!

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.