3 trucuri de frumusete… gresite

Iată trei sfaturi de frumuseţe frecvent promovate – periculoase pentru ten -, pe care trebuie să le uiţi!

TRUC GREŞIT. „Foloseşte oţetul din bucătărie pe post de loţiune tonică / tratament pentru coşuri.”

Nu are prea mare importanţă dacă este vorba de oţet obţinut prin fermentaţie naturală din mere sau vin ori sintetic; acesta nu trebuie să ajungă sub nicio formă pe faţa ta. Alcoolul şi acidul acetic se regăsesc, într-adevăr, în multe dintre produsele destinate îngrijirii feţei, datorită propiretăţilor lor astringente şi antibacteriene , însă este vorba de concentraţii controlate, adaptate tenului. Într-o formă atât de puternică, acidul acetic ţi-ar putea usca, irita sau chiar arde tenul. 

Oţetul se mai foloseşte şi pentru păr, fiind recomandat de secole pentru strălucirea părului(aplicat pe părul umed (deci puternic diluat), după clătirea balsamului, lucru verificat îndelung. Însă este foarte important să eviţi ca acesta să atingă scalpul, din aceleaşi motive pentru care nu ar trebui să ajungă pe faţă (iritaţii, deshidratare, etc.).

TRUC GREŞIT. „Maioneza are proprietăţi intens hidratante, putând fi folosită ca mască facială!”

Maioneza face minuni pentru hidratarea părului, însă nu acelaşi lucru este valabil şi pentru ten. În primul rând, compoziţia acesteia (dacă este vorba de cea preparată în casă) poate face pielii mai mult rău decât bine, deoarece este comedogenă, deci poate invada şi bloca porii. Nici cea din comerţ nu este o variantă bună pentru faţă, putând conţine ingrediente iritante (şi inutile) pentru ten. 

Desigur, poţi folosi câteva dintre ingredientele folosite în prepararea maionezei pentru a-ţi răsfăţa tenul; oul, uleiul de măsline şi zeama de lămâie se regăsesc în multe reţete naturale verificate, suplinind cu succes tratamentele costisitoare din magazine.

TRUC GREŞIT. „Spray-ul pentru fixarea părului poate fi utilizat pentru a finisa şi fixa machiajul!”

Poate că unele spray-uri fixative au dat rezultate în fixareamachiajului, însă pot fi doar coincidenţe. Formulele acestor spray-uri (pentru păr!!!) conţin alcool şi alte ingrediente care usucă şi irită tenul, afectează formula produselor de machiaj, sabotându-ţi machiajul. Aşadar, dacă nu ai un spray fixator pentru machiaj, foloseşte puţină apă termală, un spray hidratant pentru ten sau… renunţă; pudra translucidă este suficientă pentru ca machiajul să reziste peste zi. 

Un alt truc ce implică fixativul presupune  folosirea acestuia pentru fixarea genelor sau sprâncenelor. Vei regreta că ai ascultat aceste sfaturi, însă, în momentul în care vei transpira şi acesta se va scurge în ochi, provocând, înroşirea, inflamarea sau iritarea acestora, plus… lacrimi care-ţi distrug machiajul.

 

Ţi s-a întâmplat şi ţie să pui în aplicare un sfat cu urmări nedorite? Evită asta informându-te doar din surse autorizate sau măcar verifică din mai multe surse; e vorba de frumuseţea ta!

 

CITEŞTE ŞI: Trucuri de frumuseţe din toată lumea

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.