3 secrete prețioase pentru îngrijirea eficientă a tenului

Orice ai face, nu reusesti sa gasesti formula magica pentru ingrijirea eficienta a tenului, iar ritualul tau intarzie sa dea rezultatele mult-asteptate.

Ingrijirea eficienta a tenului are la baza, desigur, lucruri pe care le stim cu totii: curatare, hidratare, tratamente. Dar mai sunt si alte aspecte conexe, pe care deseori le neglijam: chestii pe care le facem frecvent, și care ne afecteaza pielea. Iata cum poți repara cele mai comune greșeli:

Limitează carbohidrații și lactatele

Din cauza indicelui glicemic crescut al carbohidraților rafinați, se produc mai mulți hormoni stimulatori ai sebumului. „Aceștia alterează până și compoziția acizilor grași din sebum, predispunând la acnee,” arată dermatologul Whitney Bowe, autoarea cărții The Beauty of Dirty Skin. Apoi mai e laptele, care conține zer și cazeină. „Ambele influențează hormonii și favorizează inflamațiile,” spune Bowe.

Consumă antioxidanți

Aplică un serum cu antioxidanți înaintea cremei de protecție solară sau a cremei de zi; studiile arată că persoanele care suferă de acnee au un nivel scăzut al antioxidanților în sânge. Sporește gradul de auto-apărare împotriva acneei adăugând fructe de pădure, citrice și verdețuri în dieta ta.

Controlează-ți hormonii

Acneea hormonală (chisturi care erup pe bărbie în perioada menstruației) apar la femeile ai căror receptori androgeni sunt extrem de sensibili la testosteron, arată dermatologul Cybele Fishman. De obicei, medicii prescriu contraceptive orale sau spironolactonă fie pentru a suprima ori bloca andogenii, dar te poți baza și pe suplimente naturale precum DIM (diindolilmetan), pentru a obține un efect similar, spune Fishman.

Caută „skin-gredientele” minune

Iată doar trei dintre cele mai noi și mai grozave ingrediente în ingrijirea eficienta a pielii:

  • Acidul salicilic. Ingredientul rămâne în fruntea celor care au cu adevărat efect în cazul acneei. Caudalie Vinopure lotion purificante, cu acid salicilic 100% natural.
  • Solidago. Oferă un efect vizibil de fermitate, iar combinația cu antioxidanți și acid hialuronic formează un adevărat elixir al pielii perfecte. Îl regășești în serumul Chanel Sublimage L’Essence Fondamentale ultimate redefining concentrate.
  • Angelica. Proprietățile intens regeneratoare ale acestei flori fac din hidratarea feței un proces complex. Bonus: aplicarea super-smart. Givenchy L’Intemporel Blossom Compact Day cream.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.