3 secrete dezvăluite de cosmeticiene pentru îngrijirea pielii vara

Ele știu cel mai bine ce înseamnă o piele fină și sănătoasă, iar tehnicile lor sunt utile oricăreia dintre noi.

Vara, mai mult ca oricând, aspectul pielii devine o preocupare pentru orice femeie. De altfel, un studiu realizat în Marea Britanie arată că dintre toate tehnicile de înfrumusețare, epilatul este considerat de femei ca fiind cea mai odioasă. Totuși, epilatul este indispensabil pentru o piele cu un aspect frumos și  trebuie dublat de o îngrijire atentă a pielii, mai ales în sezonul cald, când temperaturile ne îndeamnă să scoatem din dulap fustele, rochiile și pantalonii scurți. Iată ce ai de învățat din modul în care își îngrijesc cosmeticienele pielea pe timpul verii:  • Primul pas – o piele fină. Dar cum?

Primul lucru la care se gândește orice femeie când vine vorba despre frumusețea pielii pe timpul verii este îndepărtarea firelor de păr nedorite. În prezent ai mai multe soluții la dispoziție – de la clasica lamă de ras până la epilatoarele electrice, însă fără doar și poate epilarea definitivă rămâne soluția la care orice femeie ar apela fără niciun regret. O spun chiar și cosmeticienele care se ocupă de epilarea clasică.

Chiar și cu ceară părul își face apariția după 1-2 săptămâni, apoi trebuie să mai aștepți câteva zile și să porți pantaloni lungi până el ajunge de lungimea potrivită pentru a fi îndepărtat cu ceară. Înainte să excluzi total epilarea definitivă din cauza parerii preconcepute conform căreia e scumpă, ar trebui să arunci un ochi peste prețurile acestui salon de epilare din București. Vei observa, cu surprindere, că, pe termen lung, te costă mai puțin să apelezi la epilarea definitivă decât să mergi lunar să te epilezi cu ceară. De fapt, pe termen lung este mai ieftină și decât banala lamă de ras. Este o opțiune pe care ar trebui să o explorezi, ca să te convingi dacă este, sau nu, o opțiune pe care ți-o permiți.

  • Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont, mai ales vara

Hidratarea este trecută cu vederea sau ignorată de prea multe femei, sunt de părere cosmeticienele. Este extrem de importantă, atât din interior, prin consumul de apă, cât și din exterior, prin creme și uleiuri. Cu siguranță ai câteva creme de corp acasă, dar le folosești, într-adevăr, după duș? Ei bine, ar cam trebui să-ți faci un obicei din a aplica o loțiune hidratantă aproape zilnic, mai ales vara, când pielea are tendința să se usuce.

Alege creme și loțiuni cu ingrediente naturale (pe cât posibil), sau, și mai bine, optează pentru ulei de cocos, un adevărat panaceu pentru piele.

  • Exfolierea o dată pe săptămână face minuni pentru aspectul pielii

Un scrub sau simpla trecere cu lufa peste piele o dată pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte poate face o diferență enormă în ceea ce privește aspectul pielii tale. Te vei bronza mai frumos, pielea va fi strălucioare și foarte fină și va arăta pur și simplu mai bine. Nu subestima puterea unui scrub periodic, te sfătuiesc cosmeticienele.

Îți amintești de câte ori ai renunțat să porți fusta preferată din cauză că nu ai fost recent la salon pentru o ședință de epilare sau pentru că te-ai iritat pe piele după ce te-ai epilat? Ei bine, dacă ții cont de aspectele enumerate mai sus, poți uita de orice impediment.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Nomasvello

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.