3 secrete de la makeup artisti

Iată câteva exemple!

Fondul de ten versatil

Ai putea avea mai multe fonduri de ten, sau poţi modifica textura unuia singur pentru a-l adapta nevoilor tenului tău. De exemplu, dacă foloseşti fond de ten cremă pentru a obţine un aspect mat, îl poţi transforma într-unul translucid adăugând bază de machiaj (primer sub formă de gel). Fă şi alte experimente cu fondul tău de ten, adăugînd ulei facial, iluminator sau pudră liberă în cantitatea folosită pentru a acoperi întreaga faţă (amestecă-le pe dosul mâinii cu o pensulă sau cu bureţelul pentru machiaj).

Joaca de-a volumul

Crezi ori ba, câteva tuşe de pudră închisă la culoare te pot face să arăţi ca şi cum ţi-ai fi făcut operaţie estetică. Nu e un produs tocmai obişnuit, dar trebuie să-l ai în trusă: e vorba de o pudră pentru contur, pe care s-o aplici cu o pensulă special concepută în acest sens. Sculptează-ţi chipul trasând umbre pe sub osul pomeţilor, apoi măreşte contrastul aplicând o pudră iluminatoare pe zona de sub ochi şi pomeţi.

Secretul camuflării cearcănelor

Majoritatea dintre noi aplicăm corectorul pe toată zona de sub ochi, însă aspectul final nu e tocmai natural. Pentru o acoperire eficientă, foloseşte mai întâi un concealer pentru neutralizarea culorii (corector verde pentru roşeaţă, portocaliu/galben pentru a neutraliza cearcănele sau lila pentru a corecta tonurile gălbui), pe care să-l aplici în formă de V sub ochi, şi abia apoi să uniformizezi nuanţa pielii folosind un corector de aceeaşi culoare cu tenul.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.