3 rețete de măști de față cu lăptișor de matcă, pentru fiecare tip de ten

Știai că multe din problemele tenului cu care te confrunți pot fi tratate cu ajutorul măștilor pe bază de lăptișor de matcă pur? Acesta poate fi cumpărat de la magazine online specializate în comercializarea produselor apicole și preparatelor naturiste, precum Vitacaps.ro, și datorită faptului că țara noastră este un producător de lăptișor de matcă recunoscut la nivel mondial pentru cantitatea și calitatea lui, elixirul se poate achiziționa la prețuri mai mult decât convenabile.

Lăptișorul de matcă este un ingredient natural cu efecte pozitive remarcabile asupra tenului uscat sau pielii cu tendință de iritare, dar și pentru tratarea excesului de sebum. Iar pentru a beneficia de proprietățile sale, tot ce trebuie să faci este să-l folosești sub formă de mască de față, combinându-l cu alte câteva ingrediente minune, înainte să-l aplici direct pe pielea uscată.

Vitaminele B1, B2, B3, B5 și B6 de exemplu, sunt doar câteva din substanțele nutritive folositoare pentru piele care se regăsesc în lăptișorul de matcă și care ajută la hidratarea în profunzime a pielii. În plus, măștile de față cu lăptișor de matcă sunt atât de eficiente încât pot fi aplicate doar o singură dată pe săptămână, ceea ce le face extrem de practice în comparație cu alte tratamente dermatologice ce trebuie administrate zilnic.

În combinațiile potrivite, lăptișorul de matcă acționează pozitiv asupra tuturor tipurilor de ten și pentru a te convinge, încearcă din lista de mai jos masca de față special creată după nevoile pielii tale:

Mască de față cu lăptișor de matcă pentru ten gras

Dacă ai tenul gras și te confrunți cu o secreție abundentă de sebum, încearcă o mască de față preparată din lăptișor de matcă pur și mălai. Pentru ea ai nevoie de un gram de lăptișor de matcă pur, o lingură de miere, dacă se poate tot crudă, o lingură de ulei de măsline extravirgin și o lingură de mălai.

Cele patru ingrediente de mai sus se amestecă bine într-un vas și apoi se aplică direct pe piele cu ajutorul unui disc demachiant. Pentru o exfoliere în profunzime, pielea se masează încet, cu mișcări circulare, punându-se un accent deosebit pe zona nasului și a frunții.

Nu este necesar să lași această mască de față să acționeze mai mult timp deoarece își face efectul instantaneu și se poate spăla cu apă călduță imediat după masaj. După îndepărtare, pielea va deveni fermă și lipsită de inestetica strălucire dată de sebumul în exces.

Mască de față cu lăptișor de matcă pentru ten uscat

Tenul uscat are nevoie de o îngrijire specială și beneficiază mai mult de pe urma măștilor cu ingrediente cu un conținut mare de grăsimi naturale. De asemenea, chiar dacă se irită ușor din cauza uscăciunii, pielea uscată se reface rapid cu ajutorul lăptișorului de matcă pur datorită proprietăților acestuia de restructurare celulară.

Dacă ai tenul uscat, amestecă un gram de lăptișor de matcă pur cu o lingură de brânză de vaci naturală și o lingură de suc de portocale proaspăt stors și aplică masca direct pe piele. Lasă ingredientele să acționeze circa o jumătate de oră și apoi clătește cu apă călduță, având grijă să cureți orice reziduu.

Rezultatul acestei măști de față constă într-o piele perfect hidratată, elastică și catifelată, care se simte grozav la atingere.

Mască de față cu lăptișor de matcă pur pentru ten normal

Chiar și persoanele cu un ten normal, care nu se confruntă cu probleme dermatologice grave, pot beneficia de pe urma acțiunii lăptișorului de matcă asupra pielii prin folosirea unei măști preparate prin amestecarea acestuia cu gălbenuș de ou.

Pentru o mască de față potrivită pentru tenul normal, se amestecă un gram de lăptișor de matcă cu un gălbenuș de ou și o linguriță de ulei de măsline. Apoi, preparatul obținut se întinde direct pe piele cu ajutorului unui disc demachiant sau o pânză de tifon și se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră.

Din cauza gălbenușului de ou care se oxidează și se întărește, până la clătire masca poate da o senzație de uscăciune. Dar după îndepărtarea ei, pielea se va simți reîmprospătată, moale și extrem de catifelată, exact ca cea de bebeluș.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.