3 remedii rapide pentru coșuri

Ai o ȋntâlnire pe seară şi de dimineaţă evident că te vei trezi cu un coş pe frunte… Ce faci ca să remediezi look-ul compromis?!

Confrom legilor lui Murphy, un coş trebuie să apară ȋntr-o zi ȋn care ţii neapărat să arăţi impecabil. Fie că e vorba de o prezentare de proiect, o ȋntâlnire cu un tip care intră ȋn caterogia “uauuu” sau ieşirea de seară ȋn care-i vei cunoaşte pe prietenii lui cei mai buni, coşul acela imens care a apărut fix pe nas, ȋn mijlocul obrazului sau chiar pe frunte promite să-ţi compromită ziua.

Iată câteva remedii DIY hiper-rapide şi grauite care te pot salva de la a te simţi oribil toată ziua:

Ȋnainte de ȋntâlnire…

Foloseşte trucul modelelor Victoria’s Secret de dinaintea unui show şi aplică o lingură ţinută la congelator pe coş şi maschează apoi cu un creion special care are două capete: unul verde pentru a neutraliza roşeaţa şi altul culoarea pielii pentru a uniformiza nuanţa. Ia la birou o felie mai gorasă de castravete şi ţine-o la frigider. Ȋnainte de a ieşi la ȋntâlnire sau de prezentarea proiectului, şterge machiajul de pe coş, aplică o felie de castravete şi reaplică apoi machiajul pentru a fi impecabilă.

Citește și: Mituri despre acneea la adulți

Spune-mi ce mănânci

Coşurile nu apar din născare, ele sunt rezultatul ori a activităţii hormonale haotice, ori a dietei, ori a unei igiene neadecvate. Astfel, ȋn cazul ȋn care ai coşuri mai tot timpul, schimbă produsele de curăţare şi cumpără-ţi dermatocosmetice şi mai ales un săpun special creat pentru tenuri cu probleme.

Cât despre alimentaţie, fereşte-te de energizante (cola, cafea, prea multă ciocolată, etc.), junk food, prăjeli, carne grasă ca cea de porc şi prea multe dulciuri.
De asemenea, una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei acneei este stresul – “scutură-l” la sală şi vei vedea cum coşurile vor dispărea ȋn doar o lună.

Citește și: Ce tipuri de acnee există?

Cosmetice homemade anti-acnee

Foloseşte apa de trandafiri (ȋn magazinele arăbeşti) pură, fără “prostii” sau conservanţi ȋn ea, pe post de loţiune tonică pentru a controla excesul de sebum şi apariţia coşurilor şi uleiul de arahide ca agent hidratant şi anti-inflamator (va fi cea mai tare “cremă” pe care ai ȋncercat-o vreodată).

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise