3 provocari frecvente pentru par

 

Să-ţi porţi părul în pas cu tendinţele înseamnă, de cele mai multe ori, să-ţi asumi câteva probleme cu care fiecare schimbare vine… la pachet! Iată trei astfel de exemple:

 

Hair Trend: Ombré

Problema: Vârfuri despicate

Decolorarea părului înseamnă subţierea, uscarea… de fapt, degradarea firulul de păr! Cele mai grav  afectate sunt vârfurile, la care „hrana” nu mai ajunge! Rezultat: vârfuri bifurcate, casante şi inestetice.

Soluţie rapidă: Un tratament pe bază de proteine (deci nu doar unul „hidratant”) te va ajuta să repari firele deteriorate, deoarece structura părului este tot proteină. Sigur, asta nu te va scăpa de vârfurile tocite şi despicate (tot foarfeca rămâne soluţia pentru ele), însă le vei putea camufla şi totodată proteja/întări firele încă neafectate. 

Soluţie pe termen lung: După cum spunem, doar foarfeca poate veni de hac firelor cu capete despicate. De fapt, ar trebui să-ţi tai vârfurile cam o dată la 8-10 săptămâni; pe măsură ce părul creşte din rădăcină, vârfurile îmbătrânesc şi tind să se despice din cauza deshidratării. Cât despre decolorare, nu o face din nou mai devreme de şase luni, avantajul stilului ombré este acela că nu necesită întreţinere frecventă.

 

Hair Trend: Volum la rădăcină

Problema: Scalp gras

Una din metodele clasice pentru obţinerea volumului la rădăcină este masarea scalpului. Şi funcţionează, doar că… nu ţine mult; fricţiunea exercitată asupra rădăcinilor stimulează producţia de sebum, îngrăşând rapid părul la bază.

Soluţie rapidă: Şamponul uscat este o găselniţă genială şi le mulţumim încă o dată inventatorilor lui!  Este o soluţie fantastică pentru a da părului un „refresh” între spălări – pudra absoarbe grăsimile în exces – , dar… nu merge de două ori! Pentru a putea folosi spray-ul cu şampon uscat, trebuie să limitezi folosirea altor produse pentru coafat. De exemplu, fixativul creează o peliculă, iar şamponul uscat nu va putea acţiona corespunzător. Pentru a-l putea folosi, poţi umezi rădăcinile cu apă, şi abia apoi să-l aplici de la o distanţă de 10 – 15 cm de rădăcini.

Soluţie pe termen lung: În mod paradoxal, şi spălarea frecventă a părului poate încuraja producţia de sebum, spune specialiştii, în special dacă te confrunţi cu păr gras dintotdeauna. Pentru a păstra un echilibru, poţi rări spălările la 2-3 pe săptămână.

 

Hair Trend: Păr „lins”

Problema: Fire rebele

Crezi că numai părul întins cu peria sau cu placa se confruntă cu fire rebele? Nu, poate fi de vină umiditatea sau… pur şi simplu faptul că ai părul uscat şi subţire! Iată cum îl poţi calma pe loc şi ce poţi face să nu te mai confrunţi cu asta pe viitor!

Soluţie rapidă: Aparatele pe bază de căldură tind să rupă, să usuce şi să electrizele firele de păr de la suprafaţă, cele mai expuse temperaturilor înalte, dar şi agresiunilor externe zilnice. Aplică întotdeauna un serum anti-frizz pe păr, înainte să-l usuci sau să-l coafezi cu un aparat de styling. După ce-l aplici pe păr (evitând rădăcinile), perie-ţi părul uşor, astfel încât produsul să se distribuie uniform. 

Soluţie pe termen lung: Pentru a preveni rebeliunea firelor de păr, tot ritualul complet – şampon-balsam/mască este soluţia. Însă un tratament pe bază de keratină ar putea întreţine mai bine condiţia firului de păr. Totodată, se recomandă evitarea temperaturilor înalte sau măcar limitarea acestora în funcţie de tipul de păr: 170 de grade pentru părul fin, 180-190 de grade păr mediu şi 200-210 grade pentru părul mai rezistent, cu firul gros. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.