Îngrijirea părului: detaliile care fac diferența

Îngrijirea părului este o chestiune simplă… până te confrunți prima oară cu iritația scalpului sau când părul tău refuză să te mai asculte, devenind brusc uscat, prea gras ori cu un aspect tern.

Cât de des?

Oricând este necesar; doar tipul părului tău poate spune cât de frecvent are nevoie să fie spălat. Dacă e foarte uscat, îl poți spăla la câteva zile, dar dacă este gras, se poate și zilnic, spun specialiștii în îngrijirea părului. Glandele noastre sebacee se află sub control hormonal și sunt situate chiar lângă foliculul de păr, chiar sub piele. Spălarea cu șampon va elimina ceea ce este deja prezent, însă nu va determina producția suplimentară de sebum (grăsime). De fapt, este chiar foarte important ca sebumul să fie îndepărtat, întrucât excesul poate irita pielea. Totodată trebuie să eviți să aplici balsam de păr sau mască la rădăcina părului, și prin consecință, pe scalp. Expertul Harry Josh de la John Fieda susține că nu e necesar să plici balsam mai sus de nivelul urechilor, ci doar pe lungimi, deoarece rădăcinile și o bună parte din baza firului de păr este hrănită cu ajutorul grăsimilor naturale.

Cum se face?

Șamponul trebuie folosit de două ori, în special în cazul părului gras sau echilibrat. Astfel, prima spumă va elimina surplusul de grăsime și impurități de pe scalp și firul de păr, iar a doua șamponare va oferi beneficiile promise de produsul pentru îngrijirea părului. Clătește-ți întotdeauna bine scalpul și părul (reperul este atunci când… „scărțâie” la contactul cu mâna), iar pentru ca părul să strălucească, trebuie să îl clătești cu apă un pic mai rece, deoarece apa fierbinte menține cuticula deschisă.

Câți pași?

Excesul de zel (și de produse) nu face deloc bine părului. Așadar, poți folosi doar un balsam după spălare (poate fi și unul fără clătire, aplicat pe părul ușor umed), iar de o dată la 2-3 spălări, poți înlocui balsamul cu o mască, nu este necesar să le folosești pe ambele în același timp.  După asta, mai este loc pentru maxim un ulei de păr (dacă ai păr uscat), un serum pentru strălucire sau unul de texturare. Tot ce vine peste, poate încărca părul și nu mai are niciun efect asupra acestuia. Cât despre produsele pentru coafa, niciodată nu ar trebui să folosești o combinație de mai multe formule, două fiind arhi-suficiente pentru a obține coafura dorită (acum înțelegi de ce nu rezistau buclele alea; erau prea… grele).

Află mai multe despre îngrijirea părului AICI.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.