3 probleme frecvente ale fondului de ten

Devine uleios?

Împrieteneşte-te cu baza de machiaj; aceasta împiedică uleiul din fondul de ten să alunece în voie, remarcă Hayley Dutton, Makeup artist internaţional Rimmel London. Pudra compactă rămâne o soluţie bună pentru matifierea tenului, dar nu exclude nici înlocuirea produselor folosite în sezonul rece cu altele noi: o cremă hidratantă mai uşoară şi un fond de ten sau un BB-cream non-uleios.

Se usucă rău?

Revizuieşte-ţi ritualul de îngrijire şi alege produse care să nu-ţi usuce tenul – un demachiant-cremă sau lapte, o cremă hidratantă puţin mai grasă. Însă secretul aşternerii impecabile a fondului de ten este tot baza de machiaj, care optimizează „terenul”, netezindu-l şi făcându-l mai aderent, pentru a obţine o textură naturală.

Dispare repede?

Nu trebuie să schimbi fondul de ten cu unul cu acoperire mai mare sau să aşterni câteva straturi de pudră pentru a acoperi şi uniformiza tenul. Tot baza de machiaj este cheia, deoarece face fondul de ten să adere şi să rămână acolo. Nu în ultimul rând, reprezintă o bază solidă şi pentru corector, care va fi mult mai eficient dacă este aplicat pe o suprafaţă netezită, şi va rămâne intact sub fondul de ten!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.