3 obiceiuri care duc la deteriorarea părului

Sunt lucruri pe care le faci zilnic și contribuie la deteriorarea a părului tău. Vezi dacă te regăsești în descriere și ia măsurile necesare.

Îl porți frecvent în coadă
„Tensiunea creată de un elastic provoacă mici fracturi, slăbind părul până ce ajunge să se rupă”, avertizează Alfonso Valecillos, cercetător senior în cadrul Tresemme.
Soluția: Pentru a evita ruperea și deteriorarea părului, folosește un accesoriu delicat pentru păr (elastice moi, eșarfe din mătase) pentru a-ți lega părul. Schimbă zilnic poziția cozii (astăzi prinde-l la baza cefei, mâine în creștet, într-o parte, etc.), pentru a nu fricționa în mod repetat același punct, recomandă stilistul Vanessa Heshima Sims.

Speli părul rar
Dacă apelezi prea des la șamponul uscat, formula abundentă în pudră se poate depune în exces pe scalp, provocând mâncărimi și particule asemănătoare mătreții, ducând la deteriorarea părului.. „Scărpinarea agresivă poate duce chiar la smulgerea firelor de păr, slăbindu-le rezistența în timp”, susține dermatologul newyorkez Francesca Fusco.
Soluția: „Substituie numai o spălare pe săptămână cu șamponul uscat”, recomandă Fusco. Dacă ești forțată să îl folosești și a doua zi (maximum!), alege o formulă fără talc. „E mai puțin probabil să se depună în exces pe scalp”, spune Fusco.

Te zvârcolești în somn
„Studiile arată că opt ore de fricțiune, noapte după noapte, înăsprește părul, făcându-l neascultător, tern și sensibil”, spune Thomas. Părul ud este și mai expus. „Acesta își pierde capacitatea naturală de a aluneca, deci poate sfârși prin a fi smuls sau rupt”, avertizează Thomas.
Soluția: Minimizează fricțiunea optând pentru o față de pernă din mătase ori satin (textura fină va permite părului să alunece ușor) și prinde-ți părul într-o coadă sau coc lejer în creștet. Nu în ultimul rând, evită să mergi la culcare cu părul ud/umed.

CITEȘTE ȘI: Măști naturiste pentru păr degradat

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise