3 masti pentru o piele mai frumoasa

Un măr pe zi ţine… ridurile deoparte

Taie un măr în cuburi mici şi pune-l la fiert într-o ceaşcă de lapte, apoi pasează amestecul, lasă-l să se răcească doar cât să fie suportabil de aplicat pe faţă, întinde pasta uniform şi aşteaptă 15-20 de minute înainte să te clăteşti cu apă caldă, apoi cât mai rece.

Pentru atenuarea ridurilor, laptele este de bază şi poate fi combinat cu ovăz, banane sau făină de in. Alte ingrediente anti-rid, bune de adăugat în orice mască naturală sunt: albuşul, uleiul de măsline, sucul lămâilor şi pătrunjelul.

O, dulce mască!

Dacă ai tenul uscat, cel mai bun remediu este mierea, care poate fi amestecată cu avocado, iaurt sau banane. Un alt ingredient benefic pentru tenul uscat este castravetele (amestecă unul pisat cu 2 linguri de iaurt gras).

Pentru zile în care simţi că te „strânge” pielea, aplică pe faţă o lingură de ulei de măsline cu un gălbenuş, şi aşteaptă minim o oră înainte de a o îndepărta cu cotonete îmbibate în apă călduţă.

Probleme, tenule?

Pielea sensibilă are nenumărate restricţii cosmetice, deşi gamele destinate exclusiv pielii sensibile ocupă tot mai mult loc în rafturile farmaciilor. Însă la fel de sigure şi blânde sunt reţetele tradiţionale.

Pentru iritaţii, se recomandă o mască din lapte nefiert şi făină (cât să obţii o pastă uşor de întins). Roşeaţa poate fi combătută cu hamamelis şi miere, iar acneea are ca leac sucul proaspăt de roşii, aplicat ca o mască timp de un sfert de oră.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.