3 întrebări despre parfumuri

By  | 

Sezonul cadourilor a debutat în forță, iar dacă ai ales să dăruiești parfumuri, treaba e ca și rezolvată. Dar nu pleca la shopping fără să afli câteva chestii importante despre parfumuri…

Q Ce parfumuri le plac bărbaţilor şi ce anume le displace?

A: De obicei, modul în care un tip răspunde „chemării” unui parfum depinde în mare măsură de context. Dacă simte ceva care-i declanşează amintiri plăcute – de exemplu un parfum floral-fructat pe care l-ai purtat astă vară, în vacanţa voastră de vis pe litoral -, cu siguranţă îl va stimula, afirmă Alan Hirsch, director al Fundaţiei de Tratament şi Cercetare în domeniul gustului şi mirosului din Chicago. În caz contrar, dacă asociază o aroma cu ceva neplăcut, cu siguranţă va „mustăci”. Cel mai simplu ar fi să îl iei cu tine când îţi alegi un parfum nou sau să colectezi mai multe mostre pe care să i le prezinţi.

Q Dacă foloseşti produse parfumate pe piele – gel de duş, loţiune de corp – plus şampon pe păr, şi apoi parfumul, ce se va alege de mirosul final?

A: „Oamenii pot detecta doar trei componente olfactive ale unui amestec”, susţine Dr. Hirsch. Lev Glazman, fondator şi parfumier pentru Fresh, spune: „De fapt, produsele slab parfumate – şamponul, loţiunea – se vor estompa rapid, cedând locul celei mai puternice arome: parfumul pe care ai ales să-l porţi.”

Q Care este cea mai bună cale pentru a testa un parfum?

A: „Încearcă să ajungi la magazinul de parfumuri când e mai puţin aglomerat şi haotic, de obicei înainte de orele prânzului, pentru a te putea concentra mai bine, şi asigură-te că nu există alte parfumuri cu care cele noi pot interfera”, spune Glazman. „De asemenea, cere mostre pentru acasă şi foloseşte-le după duş. Astfel, vei stabili o legătură mult mai specială cu parfumul.”

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *