3 greseli pe care le faci la dus

Graba strică treaba!

E valabil pentru două dintre operaţiunile pe care le desfăşori la duş: ritualul de spălare şi curăţare a feţei şi îndepărtarea pilozităţilor în plus. Să le luăm pe rînd:
Amână exfolierea tenului! Pare logic să-ţi speli faţa de cum intri sub duş, însă efectele pot fi mai seriose decât crezi.

În primul rînd, exfolierea mecanică poate fi prea dură pentru piele, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă ai aştepta ca tenul să se înmoaie datorită apei şi aburului. Acesta din urmă este responsabil şi de deschiderea porilor, care ar permite şi o mai uşoară curăţare în profunzime. Nu în ultimul rând, dacă îţi cureţi mai întâi faţa şi porii rămân deschişi, toate reziduurile scurse în urma spălării părului îi pot invada, dând naştere coşurilor.

Lasă depilarea la urmă.

Dacă eşti adepta lamei de ras, nu ar trebui să te grăbeşti să o foloseşti imediat ce intri la duş sau te cufunzi în apă. Aşteptă cel puţin un sfert de oră pentru ca apa să înmoaie celulele moarte, astfel încât lama să poată tăia firele de la rădăcină, fără să se împiedice de pielea uscată.

Cădură mare, ma chere!

O altă greşeală comună în ritualul zilnic este folosirea apei fierbinţi, mai precis, cu multe grade peste temperatura corpului, cât este recomandat pentru baie. Dincolo de implicaţiile pentru  sănătate (creşterea presiunii arteriale, ameţeală, stări de leşin, disconfort la stomac etc.), apa fierbinte dăunează pielii şi părului.

Dacă pe termen scurt vei constata uscarea excesivă a tenului şi asprimea părului, în timp poţi observa că ridurile se accentuează sau că părul devine sârmos şi rebel, ba chiar de necontrolat. În plus, spun specialiştii, băile fierbinţi accentuează chiar şi aspectul celulitei!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.