3 erori de machiaj pe care nu le vei repeta

De la sprâncene distruse și până la cat-eyes scăpat de sub control, toate aceste erori de machiaj pot fi lesne corectate.

Cunoști și tu pe cineva care n-a purtat niciodată „cat-eyes”, deși a încercat în repetate rânduri? Care și-a făcut „smokey-eyes” doar pentru a-i șterge imediat? Mda, și eu. Adică și eu sunt una dintre ele. Dar aceste erori de machiaj, precum și alte nereușite comune, vor fi istorie. Vedeta YouTube Gigi Gorgeous (starul din „Help! My Face si F*cked!” în aplicația celebrei Kylie Jenner) ne scoate din impas.

Iată cum sună cele mai comune erori de machiaj:

PROBLEMA: „Machiajul meu „cat-eyes” arată jalnic.”

Fie că liniile nu au aceeași grosime la ambii ochi sau codițele nu urmează aceeași pantă, folosirea tușului de pleoape se poate dovedi o provocare uriașă. Dar nu poți căpăta îndemânare decât exersând, așa că tot ce trebuie să faci este să o iei de la capăt.

SOLUȚIA. Uniformizează lina cu un bețișor cu capăt de bumbac înmuiat în demachiant fără ulei, ca să nu-ți strici restul machiajului. Arama secretă a lui Gigi: apa micelară de la Bioderma. Clasic!

PROBLEMA: „Mi-am îngroșat rău sprâncenele, arăt de speriat!”

Alegerea unor produse nepotrivite este cea mai frecventă cauză a eșecului de a-ți contura sprâncenele. Este deopotrivă important să ai o percepție realistă în ceea ce privește forma sprâncenelor tale, pornind de la aspectul lor natural, care oferă un prim indiciu în privința conturării. Apelează la principiul proporțiilor „de aur” pentru a le stabili limitele. Grosimea ideală este în general cea actuală, iar culoarea lor nu poate să fie mai închisă-deschisă decât cea naturală decât cu maxim două tonuri.

SOLUȚIA. Perie sprâncenele în sens ascendent cu o perie curată, pentru a le estompa. Perii acesteia vor colecta excesul de produs depus pe piele. Poți utiliza o pensulă mică, tăiată în unghi, pe care să o cufunzi într-un corector cremos, cu care să perfecționezi conturul. Pensula cu două capete de la Anastasia Beverly Hills e numai bună pentru așa ceva.

PROBLEMA: „Limitele între fond de ten și piele sunt vizibile.”

Alegerea nuanței de ton de ten ideale era o provocare și înainte de pandemie, deoarece testarea acestuia are loc în lumină artificială. Dincolo de asta, tenul își modifică nuanța în sezoanele extreme, ceea ce înseamnă că uneori poate fi prea închis sau prea deschis. De aceea, este bine ca atunci când îți refaci stocul, să cumperi două nuanțe – la diferență de două tonuri – pe care să le amesteci până ce obții nuanța ideală. Mai rămâne doar problema estompării sale…

SOLUȚIA. Fie că fondul tău de ten este cu o nuanță mai închis sau a oxidat la aplicarea pe piele (e ceva normal și frecvent), un burețel de machiaj (în formă de ou) umed este un aliat de nădejde, spune Gigi: „Estompează linia vizibilă folosind capătul rotund al buretelui, concentrându-te pe perimetrul feței.”

PROBLEMA: „Am strănutat când aplicam mascara.”

Bine, nu se întâmplă asta doar din cauza strănutului, ci și atunci când îți definești genele din extremele ochilor, dacă insiști în a-ți curba/îngroșa genele reaplicând mascara sau… pur și simplu. Mai nou există protecții pentru a nu-ți murdări ploapele (e.l.f., de exemplu), ai putea să-ți procuri una.

SOLUȚIA. Îndepărtarea urmelor de mascara poate fi un dezastru pentru restul machiajului, așa că, „pentru moment, așteaptă cinci minute pentru ca aceasta să se usuce,” spune Gigi. Apoi șterge-o cu un bețișor curat sau folosește un marker de retuș precum cel de la Givenchy.

PROBLEMA:Am exagerat cu „strobbing-ul” și arăt ca un… stroboscop.”

Produsele care „exagerează” strălucirea feței au făcut furori încă de la apariția lor, dar nu toată lumea le-a folosit corect. Spre deosebire de stick-uri, pudrele bronzante sunt mult mai prietenoase, deoarece te ajută să construiești treptat efectul.

SOLUȚIA. Optează pentru contouring, spune Gigi. Aplică o pudră bronzantă (obsesia momentului este cea la Physicians Formula) pe pomeți, pentru a contracara strălucirea excesivă.

PROBLEMA: „Am aplicat mult prea mult blush.”

Fardul de obraz este unul dintre acele produse care pot fi pe nedrept ignorate în trusa de machiaj, fie că nu ne alegem nuanța potrivită, fie că avem probleme cu aplicarea. Este important să ții cont de tonul pielii tale (rece/cald, deschis/închis) atunci când îți cumperi blush-ul. De asemenea, pensulele fac diferența: cele stufoase colectează prea mult produs, iar acesta ajunge în exces în obraji.

SOLUȚIA. Pentru a anula roșeața în exces fără să-ți refaci întreg machiajul, „aplică fond de ten pudră pe obraji, folosind o pensulă stufoasă,” spune Gigi. 
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.