3 dileme permanente de frumusete rezolvate

Ce demachiant mi se potriveşte?

Dacă totuşi vrei un răspuns ferm, acela ar fi „mai multe!” Pentru că depinde de mai mulţi factori: anotimp, machiaj, problemele ocazionale al tenului, etc. Adică, dacă e iarnă, şi pielea e preponderent uscată, ai nevoie de un demachiant cremă/lapte sau de ulei (poate fi şi de măsline, sâmburi de struguri sau migdale), pe care-l vei abandona când va veni căldura, în favoarea unei loţiuni micelare, de exemplu.

Cât despre machiajul realizat cu produse waterproof, n-are sens să-ţi agresezi faţa încercând să-l îndepărtezi cu un demachiant normal, când ai putea scăpa rapid şi sigur cu unul special pentru machiajul rezistent la apă. Apoi, cînd te confrunţi cu coşuri, iritaţii sau alte probleme de acest gen, ar fi ideal să ai la îndemînă un demachiant dintr-o gamă dermatocosmetică, pentru ca situaţia cu pricina să nu se agraveze.

Care e cea mai bună cremă pentru tenul meu?

E sănătos să-ţi pui întrebarea asta măcar o dată pe an. Nu că n-ar fi bine să rămâi fidelă unei creme de îngrijire, odată ce-ai descoperit-o, ci pentru a te asigura că nevoile în perpetuă dezvoltare ale tenului tău sunt satisfăcute. Cu alte cuvinte, ar fi bine să evaluezi periodic modificările pe care pielea ta le cunoaşte, pentru a putea interveni din timp cu o cremă potrivită.

Totuşi, dacă produsul de care eşti mulţumită la un moment dat nu pare să mai facă faţă, ar fi indicat să te orientezi către acelaşi producător, care ar putea deţine formule asemănătoare celei pe care tenul tău deja o cunoaşte, dar adaptate noii provocări a tenului (de exemplu, foloseşti o cremă anti-rid, însă constaţi apariţia petelor pigmentare, semn că ar trebui să treci la un produs anti-aging).

Ce şampon trebuie să folosesc?

Uită de clişee precum „Mă spăl de-o viaţă cu şampon de urzică şi sunt super-mulţumită!” La fel ca tenul, şi părul trece prin numeroase faze, dependente de factori precum schimbările hormonale, carenţe nutriţionale, ritual de îngrijire, supunerea la diverse proceduri agresive (coafat, colorare chimică, strîns în coadă), anotimpuri, etc.

De aceea, ar fi bine să nu-ţi faci stocuri de şampon pentru un an, pentru ca după trei luni – de exemplu, după ce trece iarna – să hotărăşti că nu te mai ajută. Înainte de a-ţi achiziţiona unul (la pachet cu balsamul şi alte produse complementare, desigur), evaluează-ţi corect părul, sau mai bine, cere ajutorul unui stilist, care să îţi facă „schema” după care să-ţi achiziţionezi produsele. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.